Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Diskusija par mūsdienu sabiedrības attieksmi pret laulību

Maija Treile, 24.03.2011. 12:37

Trešdien, 30. martā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks sarīkojums "Tā precas latvieši", kurā tiks diskutēts par nezūdošo un mainīgo cilvēku attieksmē pret laulību. Diskusija turpina latviskām vērtībām veltīto pasākumu ciklu izstādē "Zeme un mīlestība".

Pasākumā Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktore Ārija Iklāva dalīsies pārdomās par vairāku gadu desmitu garumā darbā novēroto. Baptistu mācītājs Ainārs Baštiks, pārstāvot konfesiju, kam raksturīgas lielas un stipras ģimenes, runās par kristīgās baznīcas laulībai izvirzīto prasību dzīvotspēju šodienas sabiedrībā. Televīzijas režisore un četru pieaugušu dēlu māte Maija Smildziņa iepazīstinās ar savas ģimenes modeli, kas nebalstās uz oficiālām laulības saitēm. Nesen iznākušās grāmatas "Piesmietā misis Eiropa" autore, žurnāliste Aleksandra Jolkina pastāstīs par fiktīvo laulību aizkulisēm, šo laulību organizētājiem un tajās iesaistīto cilvēku lētticību. Savukārt radiožurnālists Dzintars Tilaks stāstīs par pāriem, kuri satikušies ar raidījuma "Sirdslietu aģentūra" starpniecību.

Ikviens apmeklētājs aicināts diskutēt un uzdot jautājumus. Sarunā mēģināsim saprast, kas attieksmē pret laulību palicis nemainīgs kopš brāļu Kaudzīšu un Rūdolfa Blaumaņa laikiem un kas mainījies tieši pēdējās desmitgadēs? Vai laulība mūsdienās ir izzūdoša tradīcija vai tomēr – stipras ģimenes pamats? Bet varbūt – tikai viens no biznesa projektiem, kurā cilvēks spējīgs uzcelt tādus prāta žogus, kam nekādas jūtas netiek pāri?

Pasākumu vadīs RMM projektu kuratore Māra Eņģele.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30.
Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV