Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Informācijas diena Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

Santa Miķelšteine, 11.04.2011. 11:54

13. aprīlī plkst. 11.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) sadarbībā ar Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju un Cēsu vēstures un mākslas muzeju rīko informācijas dienu žurnālistiem, tūrisma biroju pārstāvjiem, lai iepazīstinātu sabiedrību ar pavasara - vasaras sezonas jaunumiem: izstādēm, pasākumiem un citām aktivitātēm.

Muzeju kopēji rīkotās informācijas dienas notiks arī Jelgavā, Ģ. Eliasa Vēstures un mākslas muzejā - 12.aprīlī plkst.11.00 , bet Cēsīs - Vēstures un mākslas muzejā - 15.aprīlī plkst.11.00. Šo kopējo pasākumu nosaka ne tikai ilggadējā muzeju sadarbība un noslēgtais sadarbības līgums starp LNVM un Cēsu muzeju, bet arī vēlme veicināt kvalitatīvu informācijas pieejamību tūrisma informācijas birojiem, kā arī galvaspilsētas un novadu žurnālistiem. Katrs muzejs ne tikai izvērsti stāstīs par savu pavasara - vasaras piedāvājuma klāstu, bet arī katrā vietā: Jelgavā, Rīgā un Cēsīs muzeju darbinieki ir sagatavojuši savus pārsteigumus, kas parādītu muzeju daudzveidību un saliedētību.

Muzeju pārstāvji arī stāstīs par Muzeja nakts (14.maijs) atraktīvām un interesantām programmām, kurām cauri vijas šī gada kopējā tēma "Kaimiņi". LNVM sadarbības partneris un kaimiņš ir Latvijas Valsts prezidenta kanceleja. Šī gada kopīgajā programmā Muzeja nakts apmeklētājiem tiks piedāvāts ceļojums cauri Latvijas vēstures līkločiem Rīgas pilī 20. gadsimtā. Muzejā darbosies īpašais Muzeja nakts pasts, ko nodrošinās a/s Latvijas Pasts. Pirmo reizi apmeklētāji varēs nobaudīt īpašo našķi - Pils kliņģerīti. Savukārt, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja piedāvās apmeklētājiem apskatīt Rīgas pils dārzu un Dāvanu zāli, kurā apskatāmas Latvijas Valsts prezidentam pasniegtās veltes ārvalstu un Latvijas reģionālo vizīšu laikā. Par dāvanu daudzveidību , nozīmi un dāvināšanas iemesliem stāstīs Latvijas Valsts prezidenta kancelejas darbinieki.

Informācijas dienās tiks prezentēti LNVM un Latvijas suvenīru ražotāju apvienības "Nice Place" jaunie suvenīri, kas papildinās jau esošās suvenīru līniju "Latvijas dārgumi". Jaunie suvenīri būs ne tikai jauka piemiņa Rīgas viesiem, bet arī Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales apceļotājiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV