Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

LNVM konference "Izglābtais mantojums. LNVM restaurācijas darbnīcām – 80"

Santa Miķelšteine, 13.04.2011. 10:16

Piektdien, 15. aprīlī, plkst. 10.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (LNVM) notiks konference "Izglābtais mantojums. LNVM restaurācijas darbnīcām – 80".

Konferencē muzeja restauratori stāstīs par to, kā attīstījās un pilnveidojās restauratoru darba metodes 80 gadu garumā, kā restauratoru rokās otro dzīvību iegūst visdažādākās senlietas – tekstilijas, keramika, papīrs, stikls, metāls, mākslas darbi, par to, cik komplicēts un daudzas zināšanas prasošs ir restauratora darbs. Par savu restaurācijas darba pieredzi stāstīs viesi no Lietuvas – Jurga Bagdzevičiene no Lietuvas Mākslas muzeja un Regina Ulozaite no Lietuvas Nacionālā muzeja.

Marta sākumā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejs atvēra apmeklētājiem izstādi ,,Izglābtais mantojums. LNVM restaurācijas darbnīcām – 80", par muzeja restauratoru veikumu 80 gadu garumā.

Šajā nedēļas nogalē, 17. aprīlī, ir pēdējā izstādes apskates diena.

Sīkāka informācija: Tālr. 67221357

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV