Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

"Paģiru" veidotājus iesūdz tiesā tetovējuma dēļ

kinokino.lv, 30.04.2011. 17:08 | komentāri (1)

Mākslinieks S.V.Vitmills, kurš ir boksera Maika Taisona sejas tetovējuma autors, iesniedzis prasību tiesā pret studiju "Warner Bros.".
"Paģiru" veidotājus iesūdz tiesā tetovējuma dēļ

Kā raksta Movieweb, tetovēšanas māksliniekam S.V.Vitmillam pieder ekskluzīvas tiesības uz boksera Maika Taisona sejas tetovējuma dizainu. Kā zināms, aktiera Eda Helmsa varonis komēdijā "Paģiras 2" tiek tieši pie tāda paša tetovējuma uz sejas, kāds ir bokserim Taisonam, kurš epizodiskā lomā redzams "Paģiru" pirmajā lentē.

Vitmills apgalvo, ka studija "Warner Bros." nav lūgusi atļauju izmantot tetovējuma dizainu "Paģiru" otrajā daļā, tādēļ tā pārkāpj autortiesības. Mākslinieks iesniedzis prasību tiesā ar mērķi panākt filmas izrādīšanas atcelšanu. Pagaidām studija nav izplatījusi atbildes paziņojumu.

Lai arī prasība ir nonākusi tiesā, maz ticams, ka Vitmillam izdosies panākt filmas demonstrēšanas atcelšanu. Arī iepriekš Holivudas studijas ir saskārušās ar līdzīgiem gadījumiem, taču parasti šīs lietas tiek atrisinātas bez skaļas rezonanses.

"Paģiras 2" uz ekrāniem iznāk maija nogalē.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV