Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Filmas "Paģiras 2" veidotāji aizstāvas tiesā

kinokino.lv, 24.05.2011. 17:17

Par Maika Taisona sejas tetovējuma izmantošanu tiesā iesūdzētie "Paģiru" veidotāji aizstāvas, sakot, ka tā ir parodija.
Filmas "Paģiras 2" veidotāji aizstāvas tiesā

Piektdien notikušajā tiesas sēdē "Warner Bros." pārstāvji, atbildot uz S.V.Vitmilla prasību atcelt filmas izrādīšanu, atzinuši, ka jebkāda veida aizkavēšanās filmas ekranizācijā izraisītu milzīgas finansiālās problēmas, un apgalvo, ka mākslinieka sūdzībām nav legāla pamata.

Savā aizstāvībā "Warner Bros." saka, ka tetovējumu izmantojuši taisnīgi, skaidrojot, ka filmā "Paģiras 2" tas tiek izmantots parodijas formā, kā arī izsaka šaubas par to vai mākslinieks vispār var pretendēt uz tāda veida kontroli pār tetovējumu.

„Autortiesību nodrošināšana tetovējumiem ir vēl nebijis un strīdīgs jautājums," saka "Warner Bros." pārstāvis. „Prasītāja apgalvojumam, ka saskaņā ar autortiesību likumu viņam ir tiesības pretendēt uz tetovējuma ekskluzivitāti un lietošanu, nav legāla pamata."

Filmas veidotāju aizstāvībai tiek izmantots arī fakts, ka Taisona tetovējums vai tam līdzīgs dizains tiek plaši izmantots.

Ketrīnai D. Perijai, ASV apgabaltiesas tiesnesei, lēmums jāpaziņo šodien. Filma uz ekrāniem iznāk šonedēļ.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV