Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Vidzemes fotogrāfu, Jekaterinas Grjazevas grafikas un "open air" gleznu izstāde atklāšana

Inese Kalinka, 05.05.2011. 09:34

Valmierā mākslas „Galerijā Laipa", piektdien, 13.maijā, „Vidzemes Uzņēmēju nakts 2011" ietvaros plkst. 22:00 notiks Vidzemes fotogrāfu izstādes „Kustībā" atklāšana. Mazā zālē tiks atklāta Jekaterinas Grjazevas grafiku izstāde, bet pie galerijas būs apskatāma „open air" gleznu izstāde „Daba dzīvo".

„Galerija Laipa" jau trešo gadu pulcēs „Vidzemes Uzņēmēju nakts" – viena no vērienīgākajiem uzņēmējdarbības notikumiem Latvijā – apmeklētājus. Šoreiz „Galerija Laipa" aicina apmeklētājus baudīt trīs dažādu mākslas veidu izstādes, kuras tiks atklātas vakara gaitā. No plkst. 20:00 – 01:00 Laipas pagalmu pieskandinās dzīvā mūzika, bet rotas un citi aksesuāri šajā vakarā pārsteigs apmeklētājus ar patīkamām atlaidēm, dažādiem jaunumiem, interesantu dizainu un daudzveidību, apmierinot ikviena rotāties gribētāja vēlmes.

Kopš 2007.gada, kad tika dibināta Vidzemes fotogrāfu kopa, mākslas "Galerijā Laipa" regulāri, divas reizes gadā, notiek fotogrāfiem veltīta izstāde. Jau otro gadu, izstāde tiek atklāta tieši Vidzemes uzņēmēju nakts laikā, jo fotogrāfu kopa, kas izveidojusies pateicoties unikālajam foto meistaram Aleksejam Koziņecam, visregulārāk un visaktīvāk Vidzemē vizualizē notikumus mākslā. Izstādes koncepciju īpašu padara tēmas izvirzīšana un rezultāts, kuru paredzēt nevar pat izstādes organizatori. Katrs autors notikumus, lietas, gaismas un pat nianses fotomākslā spēj saskatīt pilnīgi atšķirīgi, tādēļ tēmas definējums ne vienmēr spēj novilkt robežas un izteikt vārdiem redzamo. Katrs darbs nes filozofisku vēstījumu un skaistākās fotogrāfijas top visneiedomājamākajās situācijās, tādēļ Vidzemes fotogrāfu kopas izstāžu atklāšanas vienmēr pulcē ne tikai lielu skaitu fotogrāfu, bet arī foto mīļu, kuri alkst uzzināt foto mednieku kārtējo piedzīvojumu, ķerot kadru. Galerijas apmeklētājiem ir bijusi iespēja baudīt Vidzemes fotogrāfu darbus izstādēs „Īsākās nakts sapņi", „Līcim otrā krastā", „Gaisma", „Ainava", „Nakts un emocijas", šo izstāžu kolorītam pievienojas izstāde „Kustībā".

Savukārt mākslas "Galerijas Laipa" mazajā zālē tiks atklāta Jekaterinas Grjazevas grafiku izstāde: „Grafikas māksla – tā ir dzeja bez vārdiem, līnijas vieglums caur oforta preses stipro spiedienu. Grafikas izstādē Valmierā skatītāju vērtējumam tiks nodoti gan jaunie oforti, kas veltīti Latvijas dabai, gan darbi ar filozofisko skatījumu uz cilvēka dabu. Oforta tehnika ļauj izpētīt vissmalkākās ainavas detaļas, radīt dziļumu un noskaņu ar krāsu un tonālām akvatintas nianšu palīdzību. Ainavas piesaista autoru ar nepārtraukto līnijas ritmu, ēnas un gaismas kustību, savukārt, cilvēks – ar iekšējo pasauli, dvēseles harmonijas meklējumiem, vienkārši ar prieku no saskarsmes ar dabas spēkiem, kas stiprina un palīdz atjaunot radošo potenciālu...", stāsta māksliniece.

Dažādo mākslas veidu izstādes Vidzemes uzņēmēju naktī papildinās "open air" gleznu izstāde Laipas pagalmā "Daba dzīvo". Izstāde tiks veidota no dažādu autoru darbiem. Katram autoram piemīt īpašs rokraksts, kas pilnībā izmaina skatījumu uz ierastām dabas ainavām. Krāsu spēles, triepiena spēks un stilu daudzveidība – mākslinieka ota spēj atklāt dzīvību, raksturu, emocijas, kas slēpjas dziļi dabas sirdī. Daba, kas ieplūdusi mākslinieka krāsu kastē, atdzīvināta uz audekla un atkal atgriezta vēja pieskārienam Laipas pagalmā.

Galerijas darba laiks 13.05.2011. no plkst. 11:00 – 18:00 un no plkst. 20:00 – 01:00, 14.05.2011. no plkst.11:00 – 02:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV