Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aleksandra Frolova personālizstāde „The life of others"

Karlīne Cercina, 26.05.2011. 09:50

Valmierā mākslas „Galerijā Laipa" 3.jūnijā plkst.17:00 tiks atklāta Aleksandra Frolova darbu izstāde „The life of others". Izstāde apmeklētājiem būs atvērta līdz 30.jūnijam.
Aleksandra Frolova personālizstāde „The life of others"

Mākslinieks Aleksandrs Frolovs ir dzimis un visu savu mūžu dzīvojis Maskavā, Krievijā, tur atklājis savas personālizstādes 2005.,2006. un 2008.gadā, taču runā tekošā latviešu valodā un savu pirmo personālizstādi ārpus dzimtenes atklāj tieši šeit – Latvijā, Valmierā.

Aleksandrs beidzis "Animation cinema college" un ieguvis diplomu kā animācijas mākslinieks. Ar saviem darbiem spēj pievērst plašāku sabiedrības daļu esošajām problēmā pasaulē.

Galvenā izstādes tēma ir „laimīga cilvēka" liktenis. Mākslinieks uzskata, ka nav iespējams mainīt likteni, ja cilvēks, kas ir dzimis ar laimīgu likteni, nokļūst sliktos apstākļos, liktenis būs lēmis atkal atgriezties „laimīgā cilvēka" dzīvē. Mākslas darbos vienlaikus ir redzama problēma, piemēram, bezpajumtnieki, un tur pat līdzās ir atrodams arī risinājums.

Izstādes idejas avots ir angļu dziedātājas Mariannas Feitfulas romāns ar The Rolling Stones solistu Miku Džegeru. Pēc skandalozās šķiršanās, Marianna bija tik sagrauta, ka pilnībā nodevās narkotikām un sāka dzīvot uz ielas kā bezpajumtniece, taču liktenis viņu atkal atgrieza normālā dzīvē.

Darbos mākslinieks izmanto fotogrāfijas, kurās redzamas ielas no Rīgas, Maskavas, u.c. pilsētām. Taču fotogrāfija šajos darbos ir tikai kā informācijas nesējs, kurā tikai pēc tam tiek ielikti cilvēki no citas vides un noslēgumā viss pārklāts ar ievārījumu jeb džemu, kas, savukārt, simbolizē „sabiedrības krējumu", tautā dēvēto „laimīgo cilvēku būtību". Pats mākslinieks šo mākslas darba tapšanas procesu sauc par „alternatīvo gleznošanu", jeb „ekoloģisko mākslu", jo tiek lietos bildes, kuras pašas par sevi neko nenozīmē, bet apvienojot tās mākslas darbā – tās spēj nes vēstījumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV