Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Komponistes Elgas Īgenbergas atceres vakars

Maija Treile, 05.05.2011. 10:02

Trešdien, 11. maijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks sarīkojums "Elgas Īgenbergas riču-raču". Komponistes 90. dzimšanas gadā varēs atcerēties un iepazīt nozīmīgākās viņas dzīves un mūzikas gaitas. Riču-raču ir atsauce uz Īgenbergas populāro dziesmiņu un vienlaikus ataino gan spēles klātbūtni lielā daļā viņas mūzikas, gan autores optimistisko dzīves uztveri.

Pasākumā piedalīsies: muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kura raksta grāmatu par Elgu Īgenbergu; diriģente Māra Skride, kuras vadītā vokālā ansambļa Arājs vīri bija vieni no aktīvākajiem Īgenbergas dziesmu popularizētājiem; un komponistes krustdēls, aktieris Gundars Āboliņš.

Būs iespēja klausīties arī Elgas Īgenbergas mūziku. Vienu no agrīnās latviešu estrādes paraugiem – dziesmu "Veltījums" – dziedās Rīgas Doma kora skolas audzēkne Vizma Zvaigzne, pie klavierēm viņu pavadīs Inga Kalniņa. Ar trim dziesmām uzstāsies Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris un solisti, diriģents Ārijs Šķepasts.

Varēs noskatīties arī vēsturiskus kinodokumentus ar Elgas Īgenbergas mūzikas ierakstiem: gan Arnolda Liniņa uzstāšanos kopā ar kādreiz populāro vokālo duetu "Māsas Vambutes" un Filharmonijas vokālo ansambli "Rīga", gan ierakstu, kurā pati komponiste piesaka savu dziesmu un spēlē klavierpavadījumu.

Pasākuma programmu papildinās vairāki interesanti audioatskaņojumi un muzeja krājumā glabātā, bagātīgā fotogrāfiju arhīva projekcija.

Sarīkojumu vadīs RMM kolekciju kuratore Rūta Līcīte.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV