Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Latvijas Okupācijas muzejs sagaidīs miljono apmeklētāju

Inese Krieviņa, 20.05.2011. 11:49

Pirmdien, 23. maijā Latvijas Okupācijas muzejs sagaidīs un sveiks savu miljono apmeklētāju kopš muzeja dibināšanas 1993. gada 1. jūlijā. Miljono apmeklētāju sagaidīs un suminās ar īpašu apsveikumu, kā arī individuālu ekskursiju gida pavadībā pa muzeja ekspozīciju.

Kopš muzeja dibināšanas 1993. gada 1. jūlijā Latvijas Okupācijas muzeju apmeklējuši vairāk kā 999 000 cilvēku. Pēdējos gados, salīdzinot ar darbības pirmsākumiem, Okupācijas muzeja apmeklētāju skaits ir pieaudzis no pārdesmit līdz vairāk kā 100 tūkstošiem apmeklētāju gadā. Tas apliecina Okupācijas muzeja nozīmi un popularitāti Latvijas sabiedrībā un ārvalstīs.

Kopš 1998. gada, kad Okupācijas muzeju iekļāva valsts protokolā, muzejā notikušas 594 ārvalstu politiķu, diplomātu, valstu amatpersonu un vadītāju oficiālās vīzītes. Ar Latvijas neseno vēsturi muzejā iepazīstināts Lielbritānijas princis Čārlzs, Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Borozū, Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Vācijas kanclere Angela Merkele un daudzi citi.

Ik gadu Okupācijas muzeju apmeklē vidēji 600 Latvijas un ārvalstu skolēnu grupas, kam muzeja Izglītības programma piedāvā tematiskas nodarbības. Jāpiebilst, ka skolēniem ieeja muzejā un līdzdalība nodarbībās ir bez maksas. Vēl jo vairāk – pateicoties Okupācijas muzeja ziedotājiem, skolām ir iespēja saņemt finansiālu atbalstu muzeja apmeklējuma ceļa izdevumu segšanai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV