Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Muzejā tiks rādīta dokumentālā filma "Pasaules skaņa"

Maija Treile, 09.06.2011. 17:32

Trešdien, 15. jūnijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks Ginta Grūbes un Dāvja Sīmaņa dokumentālās filmas "Pasaules skaņa" seanss.

Filma ir stāsts par mūzikas radīšanas procesu unikālā sadarbības projektā "Pasaules saules dziesmas", ko viena gada garumā realizēja koris "Kamēr..." diriģenta Māra Sirmā vadībā un 17 ievērojami komponisti no Austrumeiropas, Rietumeiropas, ASV, Skandināvijas, Austrālijas, Dienvidāfrikas un Venecuēlas. Komponisti speciāli korim "Kamēr..." rakstīja skaņdarbus par saules tēmu. Vienots darbu pirmatskaņojums notika Rīgā 2008. gadā. Filma izseko šī muzikālā projekta procesam Latvijā un visā pasaulē. Filma ir muzikāls ceļojums, kurā iesaistīti mūsdienu komponisti Gija Kančeli no Gruzijas, Džons Taveners no Lielbritānijas, Džons Luters Adamss no ASV, Ko Matsušita no Japānas, Leonīds Desjatņikovs no Krievijas, Dobrinka Tabakova no Bulgārijas un citi.

Filmas pirmizrāde notika 2010. gada aprīlī, tā ieguvusi balvu par īpaši augstvērtīgu māksliniecisku sniegumu 47. starptautiskajā televīzijas programmu festivālā Zelta Prāga un iekļauta 53. starptautiskā Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivāla DOK Leipzig oficiālajā konkursa programmā.

Filma veidota filmu studijā Mistrus Media, režisori Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, montāžas režisori Andra Lejniece un Dāvis Sīmanis, datorgrafiķis Edmunds Jansons, producenta asistente Līga Gaisa, producente Inese Boka-Grūbe.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV