Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā svētdienas cikla "Tikšanās pilī" pasākums

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, 14.06.2011. 13:56

19. jūnijā plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejs aicina interesentus uz svētdienas cikla "Tikšanās pilī" nodarbību "Ko un kā latvietis ēda senāk. Vasaras ēdieni". Pasākumu vadīs Vēstures departamenta Etnogrāfijas nodaļas galvenā glabātāja Sanita Stinkule.

Cilvēks jau izsenis mācījies iegūt no dabas sev iztikas līdzekļus. Sākotnēji pārtikdams no zivīm, medījumiem un dabā iegūtiem augiem – ēdamām saknēm, stiebriem, ogām un riekstiem, vēlāk jau iemācoties apstrādāt zemi un pieradināt lopus, iegūt sev pārtiku naturālā saimniecībā. Tāda saimniecība bez lielām izmaiņām mūsdienu Latvijas teritorijā pastāvēja no 1. gadu tūkstoša pirms Kristus līdz pat 20. gs. sākumam. Kāds bija latviešu zemnieka uzturs naturālās saimniecības laikā?
Vai latvietis spēja sevi nodrošināt ar pārtiku?
Ko zemnieks pirka un ko audzēja pats?
Kad sāka audzēt kartupeļus, gurķus un salātus?
Ko zemnieks zināja par kafiju un kas bija gardēdiens?
Un galvenais, ko galdā lika gada krāšņākajos svētkos – Vasaras saulgriežos jeb Līgo vakarā un Jāņu dienā!

Sākums plkst. 12.00. Ieejas biļetes cena – 1 Ls.

Nākamā "Svētdienas cikla" nodarbība paredzēta 17. jūlijā. Nodarbības tēma būs "Grobiņa – seno kuršu un skandināvu dzīves vieta", to vadīs arheoloģe Dr. hist. Ingrīda – Līga Virse.

Papildinformācija:
tālr 67221357
info@history-museum.lv
www.lnvm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV