Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas mākslas telpā notiks Vēlās brokastis ar Kristianu Brekti

Anna Audere, 27.06.2011. 11:13

10. jūlijā plkst. 12:00 Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" notiks Vēlās brokastis ar mākslinieku, kuru laikā būs iespējams tikties ar izstādes „Trofejas" autoru Kristianu Brekti.
Rīgas mākslas telpā notiks Vēlās brokastis ar Kristianu Brekti

Vēlās brokastis ir iespēja tikties gan ar māksliniekiem, izstaigāt izstādi, neformālā gaisotnē sarunāties par mākslinieku daiļradi un diskutēt par tendencēm mākslā ne tikai Latvijā, bet arī plašāk.

Uz vēlajām brokastīm laipni aicināti visi interesenti. Ieejas maksa Ls 2

Skandalozais latviešu mākslinieks savā personālizstādē „Trofejas" apcer mūsdienu patērētājsabiedrības trofejas salīdzinājumā ar 16. gadsimta mākslinieku klusajām dabām. „Pārsteidzoši, ka vienā banālā kaujinieciskā vārdā "trofeja", izrādās, ieliekams teju viss „normālam cilvēkam normālai dzīvei" svarīgais – no zīmes, kas rāda individuālus panākumus, sasniegumus un uzvaras, līdz korporatīvām klišejām, kas apliecina, ka tu „māki dzīvot"," stāsta izstādes kuratore Inga Šteimane.

Kristianam Brektem izstādes ideja radusies saskaroties ar tieksmēm, kuras valda pār mūsdienu sabiedrību: „Sacenšanās un tieksme būt pārākam par apkārtējiem visdažādākajās jomās mani ir novedusi līdz idejai – kā gan izskatītos mūsdienu trofeju atspoguļojums, ja to salīdzinātu ar 16.gadsimata mākslinieku gleznojumiem, kuros tika atainoti medījumi jeb trofejas."

Izstāde „Trofejas" būs apskatāma Intro zālē līdz 17.jūlijam.

Rīgas pilsētas izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa" darba laiks otrdienās-svētdienās 11-18. Slēgta – pirmdienās.

Ieejas maksa – Ls 2 (skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 1).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV