Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Patricija Brekte ar kolēģēm taisa „Mākslas bardaku"

EasyGet.lv, 21.11.2011. 08:47

Latvijas Mākslinieku savienība no 12. līdz 30. decembrim organizē jaunu atraktīvu mākslas projektu Mākslas bardaks, kura programmā ietilpst profesionālu mākslinieku un amatnieku aktivitātes – profesionālās mākslas izstāde un darbu pārdošana, mākslas un amatniecības darinājumu stendi, radošās darbnīcas un interaktīvās spēles.
Patricija Brekte ar kolēģēm taisa „Mākslas bardaku"

Projekta veidošanā kopā ar kolēģēm Inesi Gaili, Asnāti Šmagri, Ritu Šmagri-Žīguri un Māru Puķīti aktīvi iesaistījusies māksliniece Patricija Brekte, Andrejsalā esošās studijas Peahen dibinātāja. Projekta tapšanas gaitā Patricijas pārziņā ir jautājumi, kas saistīti ar vizuālajiem materiāliem, radošajām darbnīcām, spēlēm, mākslas un amatnieku darbu izstādi un pārdošanu.

Ziemassvētku projekta mērķis ir atvērt jo plašus vārtus profesionālās mākslas cienītājiem. Pasākuma Ziemassvētku tirdziņš norisināsies ar devīzi „Mākslas bardaks par bardaka cenām!", kas nozīmē daudzveidīgas un draudzīgas mākslas pieejamību auditorijai. Līdzās profesionāļiem savus darinājumus eksponēs un piedāvās Latvijas amatnieki.

Mākslinieku Ziemassvētku pasākums būs bagātināts ar labdarības un citām aktivitātēm, kuru mērķis ir skatītāju un mākslinieku tuvināšanās un Ziemassvētku prieka baudīšana. Projekta Mākslas bardaks laikā darbosies mākslinieku radošās darbnīcas (origami, masku veidošanas, grafikas, veidošanas u.c.), notiks interaktīvas spēles – sienas spēle jeb loterija ar glezniecības darbiem, brīvais mikrofons Trakam pieder pasaule ar apmeklētāju un dalībnieku performancēm – muzikālām, verbālām, kustības u.c. izpausmēm.

Mākslas bardaka pasākumi notiks Latvijas Mākslinieku savienības galerijā un galerijā Rīgas Tālers Mākslinieku namā Rīgā, 11. novembra krastmalā 35.

Mākslinieki un topošie mākslinieki, kas vēlas piedalīties Mākslas bardakā, tiek aicināti iesniegt savus darbus svētku tirdziņam 7. un 8. decembrī. Īpaši tiek aicināti arī amatnieki, interesantu lietu darinātāji! Pieteikuma anketas atrodamas http://www.makslasbardaks.lv/?section=pieteikties.

Papildu informācija – projekta mājaslapā http://www.makslasbardaks.lv/ un Mākslinieku savienības vietnē http://www.msav.lv/.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV