Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Diskusija par izaicinošiem tērpiem Latvijas popmūzikā

Maija Treile, 08.09.2011. 11:14

Trešdien, 14. septembrī, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks diskusija "Skatuves tērps kā provokācija". Sarunas tēma ir izaicinoši tērpi Latvijas popmūzikā.

Sarīkojumā piedalīsies muzikoloģe un radio žurnāliste Daiga Mazvērsīte, socioloģe Baiba Bela-Krūmiņa, tērpu mākslinieks Uģis Rūķītis un mūziķis Gvido Linga.

Diskusijā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par izaicinošu tērpu lomu Latvijas popmūzikā. Kādi tērpi un to detaļas uzskatāmi par provokatīviem? Vai Latvijā izaicinoši skatuves tērpi ir bieža parādība? Kādi bijuši skandalozākie tērpi, un vai to valkāšanai bijušas kādas sekas? Kas dziedātājus motivē provocēt ar savu ārējo veidolu? Cik lielā mērā izaicinošs tērps ir dziedātāja iekšējā nepieciešamība, cik liela ir menedžera vai tērpu mākslinieka ietekme?

Pasākumu vadīs RMM projektu kurators Uģis Vismanis.

Pasākuma laikā darbojas bērnistaba. Piedāvājam izglītojošu nodarbību bērniem no četru gadu vecuma.

Vēl tikai līdz 18. septembrim iespējams aplūkot izstādi Zvaigžņu tērpi, kas veltīta dažādu žanru Latvijas dziedātāju skatuves tērpiem kā vērtīgām liecībām par laikmetu, dziedātāja personību, konkrētu tērpa valkāšanas epizodi, koncerttērpu tradīciju Latvijā. Ekspozīcijas materiāls aptver laika posmu no 20. gs. 20. gadiem, kad aizsākās operdziedātāju Mildas Brehmanes-Štengeles un Alīdas Vānes karjera, līdz pat 21. gs. sākumam, kad turpina koncertēt tādas leģendāras skatuves personības kā Margarita Vilcāne un Viktors Lapčenoks, un sevi piesaka jauna populāru dziedātāju paaudze, kā Amber, Liene Candy un Aisha.

Ieejas maksa pasākumā Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Maksa par bērnu nodarbību – Ls 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV