Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Foto: Birutas Delles izstādes atklāšana galerijā "Daugava"

EasyGet.lv, 29.09.2011. 20:49

No 28. septembra līdz 22. oktobrim galerijā "Daugava" skatāma mākslinieces Birutas Delles jaunāko darbu personālizstāde "Tveramais un netveramais.
Foto: Birutas Delles izstādes atklāšana galerijā "Daugava"

Galerijas:

Ekspozīciju veido darbi, kas mākslinieces darbnīcā krājušies vairāk nekā gadu. Māksliniece gleznās atklāj sniegā ieputināto Pārdaugavu – ieliņas , jumtus zem sniega seguma un lāstekas, jo tāda bija ziema. Tad nāk pavasara gaismas, kas modina un dara līksmu. Birutu Delli būtu grūti nosaukt par ainavisti, ir sajūta, ka viņai ir vienalga ko gleznot, izvēlētais motīvs nenorāda ne uz ko citu, kā tikai uz viņas jūtu, domu, emociju pasauli. Tēli ir mākslinieces iztēles augļi, bet ja meklējam, varam tajos ieraudzīt arī sevi.

Biruta Delle ir gleznotāja, kas aktuāla mūsu mākslā jau no sešdesmitajiem gadiem. Viņa uzticīga tonālajai glezniecībai un tam, ko pati jūt, un izrādās visos laikos ar to pietiek, lai būtu nozīmīga, būtu kā neviens cits, ja īpašumā liels talants.

Foto: Biruta Delle personālizstādes atklāšanā. Foto (c) Anrijs Požarskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV