Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrādē kusīs ledus, snigs sniegs un dejos

EasyGet.lv, 14.12.2011. 14:48

Piektdien, 16.decembrī, plkst. 18:30 Latvijas Nacionālās Operas Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos O.Žitluhinas dejas kompānijas jauniestudējums "Ursus maritimus", informē Madara Daudze.
Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrādē kusīs ledus, snigs sniegs un dejos

Izrāde nosaukumu ir aizguvusi no latīņu valodas un veltīta baltajam leduslācim. Izrāde aicina aizdomāties par dabu un tās trauslumu - nesaudzīgā izturēšanās noved to pie iznīcības, ir apdraudēta bioloģiskā daudzveidība, izmirst augu un dzīvnieku sugas. Cilvēks, pats būdams dabas daļa, iznīcina pats sevi, tikmēr deja ar savu universālo valodu var lieliski uzrunāt skatītāju caur emocionālo prizmu, liekot ķermeniski sajust dabas procesus un cilvēku līdzdalību pārmaiņās, kas tos skar.

Izrādes radošajā komandā darbojas arī režisors Elmārs Seņkovs, ar kuru sadarbība tiek veidota pirmo reizi, kā arī gaismu mākslinieks Igors Kapustins (Igaunija), kurš jau iepriekš veidojis neaimirstamus gaismas risinājumu kompānijas izrādēm.

Izrādē viesosies arī biedrība "homo ecos:" [http://www.homoecos.lv] un Polārlācis, kas pavisam nesen klimata pārmaiņu dēļ meklēja mājas Rīgā. Arī "homo ecos:" un Polārlāci uztrauc arvien vairāk redzamās klimata pārmaiņu sekas dabā - ledus kušana Arktikā, krasās temperatūru un nokrišņu svārstības. Izrādes starpbrīdī būs iespēja satikt Polārlāci, kā arī uzzināt ko vairāk par to, kā dabu un vidi ietekmē cilvēka darbība.

Vakarā otrā daļā skatītāji varēs atkal vērot izrādi Quick Time Player, kas pirmo reizi skatuvi piedzīvoja 2008. gadā un vēsta par to, cik viss notiek ātri, cik ātri dzīvojam, cik ātri iet laiks, cik ātri uztveram informāciju un to cik ātri vai lēni to aizmirstam.

Abas izrādes kontrastē ne tikai tēmās, bet arī krāsās, tāpēc izrāžu vakars nodēvēts par Baltsmelns.

Horeogrāfija un dejo: Olga Žitluhina, Ilze Zīriņa, Santa Grīnfelde, Ramona Galkina, Andris Kačanovskis, Dmitrijs Gaitjukevičs

Režija: Elmārs Seņkovs

Gaismas: Igors Kapustins

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kultūras ministrija

Biļetes: Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Cena 4-5 Ls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV