Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latviešu karavīru dziesmas dziedās vīru kopa Vilki

EasyGet.lv, 05.01.2012. 10:03

Trešdien, 11. janvārī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz sarīkojumu "Karavīra dziesmusoma", kurā 20. gadsimta latviešu karavīru dziesmas skandēs vīru kopa Vilki, informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.

Pasākuma nosaukums "Karavīra dziesmusoma" ņemts no dziesmu krājuma, ko komponists un folklorists Emilis Melngailis 1923. gadā veltīja latvju karapulkam. 20. gadsimta divos pasaules karos latviešiem nācies cīnīties ne viena vien bruņotā formējuma sastāvā. Strēlniekiem, leģionāriem, nacionālajiem partizāniem dziesmas palīdzēja, gan uzmundrinot un stiprinot grūtībās, gan veldzējot atpūtas brīžos.

Šomēnes aprit 95 gadi kopš leģendārajām Ziemassvētku kaujām, savukārt vīru kopa Vilki novembrī svinēs 20 gadu jubileju. Pasākumā Vilku dalībnieki izpildīs latviešu karavīru repertuāru, kā arī sarunāsies par karavīriem un to dziesmām ar pasākuma vadītāju Dzintaru Gilbu (RMM) un apmeklētājiem. Sarīkojumu bagātinās fotoattēli no RMM krājuma.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā "Kas muzejam vēderā?". Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV