Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Tēvoča sapnis" M.Čehova Rīgas Krievu teātrī

EasyGet.lv, 24.02.2012. 14:24

M.Čehova Rīgas Krievu teātrī uzved komēdiju pēc A.Dostojevska stāsta režisora Mihails Bičkova (Krievija) iestudējumā „Tēvoča sapnis", informē teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Hlevinska.
„Tēvoča sapnis" M.Čehova Rīgas Krievu teātrī

Notikumi risinās nelielā pilsētiņā, kur ir daudz jaunkundžu precību gados, kurām mūžam aktuāla tēma ir veiksmīgas laulības. Pēc ļoti bagāta un ļoti veca kņaza ierašanās, pilsētā sākas intrigas un cīņas par to, kura galu galā būs veiksmīgā līgava.

Izrādes mākslinieks – Jurijs Galperins (Krievija). Izrādē spēlē: Jakovs Rafalsons, Igors Čerņavskis, Gaļina Rosijska, Tatjana Lukašenkova, Dana Čerņecova, Jevgeņijs Korņevs, Olga Ņikuļina, Tamara Sudņika, Sergejs Gorohovs, Vadims Grosmans/Aleksandrs Maļikovs.

„Dostojevskis vienmēr paliek Dostojevskis: viņš paradoksālā formā apvieno tieši komēdijai un vodeviļai raksturīgo, savij intrigas apvienojumā ar skaidru, interesantu un dziļu stāsta izklāstu. Izrādes varoņi ne tikai saskaras ar dažādām komiskām situācijām, viņi izdzīvo piesātinātu, emocionāli spilgtu dzīvi. Mēs smejamies ne tik daudz par notikumu komiskumu, kā par to, kā cilvēka mērķi, nodomi un darbības, savstarpēji saduroties, asi un pat ekstravaganti atklāj varoņu būtību." (Čas)

„Pirmā lieta, kas ienāk prātā pirms darbības sākuma - tas ir teātris teātrī, ekscentrika, groteska. Dažreiz ļoti smieklīgi, reizēm - draudīgi. Scenogrāfija ir aktīva un agresīva, pat krāsās (pamatā - sarkanā krāsa). Viss ir funkcionāls, darbojas, tam ir mērķis un jēga. Spilgtie un lakoniskie kostīmi sasaucas gan ar delartiskās komēdijas, gan viduslaiku bruņinieku pils estētiku, gan vienlaicīgi arī ar mūsdienu modi." (Telegraf)

Izrādes M.Čehova Rīgas Krievu teātrī notiks 24., 25. februārī un 20. aprīlī.

Vairāk informācijas Rīgas Krievu teātra mājas lapā: www.trd.lv; biļešu iegāde: www.bilesuserviss.lv. Katru pirmdienu teātra kasē īpaša akcija - no 11.00 - 19.00 biļetes uz repertuāra izrādēm visai nedēļai (izņemot bērnu izrādes) ar 50% atlaidi. Kases darba laiks: 12:00 – 19:00.

Foto: Skats no izrādes „Tēvoča sapnis". Foto (c) Aigars Altenbergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV