Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Aicina apgūt ziņģes no Zemgales

EasyGet.lv, 02.03.2012. 09:30

Ceturtdien, 8. martā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks cikla „Dziesmu klade" sarīkojums, kurā etnomuzikoloģes Ineses Mičules vadībā varēs apgūt zemgaliešu ziņģes. Pasākumā piedalīsies tradicionālās mūzikas grupa Lāte no Jelgavas.
Aicina apgūt ziņģes no Zemgales

Vakara gaitā varēs apgūt Zemgalē pierakstītas ziņģes no Emiļa Melngaiļa krājumiem, Jēkaba Graubiņa krājuma Dziesmu lizda un Latviešu folkloras krātuves arhīva.

Dalībniekiem nav nepieciešamas priekšzināšanas, muzikālā izglītība un vokālās dotības, galvenā ir vēlme dziedāt. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi klades, kurās pierakstīt pasākumā dziedātās dziesmas, lai tās vēlāk varētu izmantot dažādās dzīves situācijās.

Lai vārdu neprasme netraucētu dziedāšanas prieku, ziņģu teksts kā karaokē tiks projicēts uz ekrāna. Dziedāšanas vakara sākumā paredzēta arī neliela lekcija par ziņģu dziedāšanas tradīcijām Zemgalē.

Sarīkojumos gaidīts jebkurš dziedāt gribētājs neatkarīgi no prasmes noturēt melodiju vai iepriekšējo cikla pasākumu apmeklējuma. Dziedāšana Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katra mēneša otrajā ceturtdienā plkst. 17:30.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV