Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Uz ekrāniem iznāk "Mans Lielais O!"

EasyGet.lv, 29.03.2012. 13:52

Nedēļas nogalē uz Latvijas ekrāniem nonāks pikantā romantiskā komēdija par vibratora izgudrošanu "Mans Lielais O!" ar Megiju Gilenholi un Hjū Densiju galvenajās lomās, informē komunikāciju vadītājs GPI Cinema Latvia Dāvis Landorfs. Iespējams, izklausīsies neticami, bet filmas idejas autore ir sieviete, tās režisore ir sieviete, un sievietes veido arī filmas radošo grupu.
Uz ekrāniem iznāk "Mans Lielais O!"

Holivudas komēdijas parasti ir vīrišķīgas – jo tās ir veidojuši vīrieši. Blondīnes ar lielām krūtīm, pusaudži, kas neparedzētiem mērķiem izmanto pīrāgus... Mums vienreiz pietiek!

Filmas producentes Džudija Kaira ("Neprātīgā Sirds"), Treisija Bekere ("Meklējot Nekurzemi") un Sāra Kērtisa ("Mansfīlda Parks") uzstāj, ka šī filma ir bijusi unikāla iespēja runāt par sieviešu seksualitāti.

Un filmas rezultāti pārsniedza visas cerības – kritiķi to slavēja un filmu cienītāji visapkārt pasaulei steidzās uz kinoteātriem, lai to noskatītos. Arī mūsu kaimiņvalstīs Igaunijā un Lietuvā filma jau iemantojusi milzīgu popularitāti.

"Pēdējos gados ir bijis tik daudz briesmīgu Holivudas komēdiju, ka gudrais, asprātīgais, neticami smieklīgais "Mans Lielais O!" ir ļoti atsvaidzinošs. Šī filma jūs turēs jūdzēm tālu no garlaicīgas, liekot citām pēdējo gadu "pikantajām komēdijām" izskatīties apkaunojoši" – raksta kritiķis Daniels Valbers.

"Mans Lielais O!" treileris:

Ko filmas radošā komanda pati domā par "Mans Lielais O!"?

Režisore Tanja Vekslere: "Kad es pirmoreiz dzirdēju stāstu par vibratora izgudrošanu, es jutu, ka tad, ja es vairs dzīvē neveidotu nevienu citu filmu, man ir jāuzņem šī. Patiesais stāsts par vibratora izgudrošanu ir tik neticami smieklīgs, ka tam ir grūti noticēt. Visi izlikās, ka tam ir saistība tikai ar medicīnu – ne ar seksualitāti. 1880.-tajos gados un tā laika ārkārtīgi striktajās sabiedrības normās ir kas tāds, kas to visu padara komisku. Bet, protams, šis nav tikai stāsts par vibratoru – tad filma būtu bijusi 15 minūtes gara. Ir arī mīlasstāsts. Es zinu, ka tas var izklausīties savādi, bet vibrators ir tā lieta, kas divus cilvēkus savedīs kopā."

Producente Džudija Kairo: "Es saņemu vismaz 100 scenārijus nedēļā, bet tieši šis mani uzrunāja. Tas ir satriecošs stāsts, kas liek tev smieties 1. lappusē un tik pat skaļi tu smejies 100 lappuses tālāk, bet tai pat laikā tas arī aizkustina, ļauj noticēt romantikai un atklāj to, kas iepriekš turēts noslēpumā. Filmas sižets liek ķiķināt, bet "Mans Lielais O!" ir kas vairāk par iekāres komiskās puses attainojumu. Man ir sajūta, ka filma patiešām uzrunās mūsdienu auditoriju. Un tas joprojām ir gandrīz revolucionāri, ka sievietes spēj atklāti runāt par seksu. Cerams, šī filma radīs pagrieziena punktu."

Scenārija autore Džona Līza Daiere: "Līdz ko mēs sākām pētīt vēsturi, mēs atklājām, ka tas viss ir noticis jau tūkstošiem gadu! Sievietēm tika izrakstītas izjādes ar zirgiem un ūdens masāžām, tai pat laikā noliedzot, ka tajā visā būtu kas seksuāls – ikviens izvairījās no runāšanas par sieviešu seksuālajām problēmām. Līdz pavisam nesenam laikam pastāvēja ticība, ka sievietei nav iespējams izjust baudu bez vīrieša klātbūtnes. Bet sievietes visu laiku zināja, kas notiek patiesībā!"

Aktrise Megija Gilenhole: "Es izjutu ziņkāri par vibratora izgudrošanu. Vibratori un sievietes orgasms – nedomāju, ka cilvēki par to īpaši daudz runā. Tā ir lieta, kas joprojām liek sarkt un justies neveikli. Pat mūsdienās sabiedrība vēl aizvien nervozē, runājot par sieviešu seksualitāti. Filma bija iespēja atklāt vairāk un runāt par sievietes seksualitāti un tieši par to īpaši vēlējos runāt es, jo tas ir nozīmīgi arī man personīgi."

Rotaļīgo komēdiju "Mans Lielais O!" skatieties Latvijas kinoteātros no 30. marta.

Foto: Kadrs no filmas "Mans Lielais O!". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV