Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Maija Prēdele pasākumu ciklā "Latvijas mūziķi muzejam"

EasyGet.lv, 19.04.2012. 09:31

Trešdien, 25. aprīlī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz cikla "Latvijas mūziķi muzejam" sarīkojumu, kurā būs iespēja tikties ar izcilo čellisti un pedagoģi Maiju Prēdeli, informē muzeja mājaslapas redaktore Maija Treile.
Maija Prēdele pasākumu ciklā "Latvijas mūziķi muzejam"

Sarunā Maija Prēdele stāstīs par savu mākslas tradīcijām bagāto ģimeni, mūziķes gaitām vairāk nekā 40 gadu garumā, studijām pie pasaulslavenā čellista Mstislava Rostropoviča un atskaņotājmākslinieku uzdevumiem un lomu Latvijas un pasaules mūzikas procesos.

Sarīkojumu bagātinās interesanti fotouzņēmumi un videofragmenti, kas uzņemti pirms trīsdesmit gadiem, kā arī muzikāli priekšnesumi, kuros piedalīsies dziedātāja Ance Purmale un pianiste Inguna Puriņa. Izskanēs Lūcijas Garūtas, Lijas Krasinskas, Ādolfa Ābeles, Leonīda Vīgnera un citu Latvijas komponistu mazpazīstami skaņdarbi.

Sekojot cikla "Latvijas mūziķi muzejam" tradīcijai, sarīkojuma apmeklētāji varēs aplūkot, ko Maija Prēdele dāvina Rakstniecības un mūzikas muzeja kolekciju krātuvei.

Sarīkojumu vadīs RMM kolekciju kuratore, muzikoloģe Inese Žune.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā, Rīgā, Pils laukumā 2, notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā "Kas muzejam vēderā?". Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Čelliste Maija Prēdele. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV