Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz kino lielprojektu "15 stāsti par jauno"

EasyGet.lv, 02.05.2012. 12:36

No šodienas, 2. maija, tirdzniecībā pieejamas biļetes uz dokumentālā kino projekta "15 stāsti par jauno" (15YBY) Latvijas pirmizrādi, kas notiks 12. maijā kinoteātrī Splendid Palace, informē projekta sabiedrisko attiecību konsultante Eva Mežīte.
Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz kino lielprojektu "15 stāsti par jauno"

Latvijas-Francijas kopproducētais projekts ir savdabīgs ceļojums laikā un telpā, ko veido 15 īsfilmas, kuras radījuši 15 režisori no bijušajām padomju republikām. 15YBY būs Freedom Film festivāla atklāšanas filma, un uz vienīgo seansu Rīgā var nopirkt tikai 200 biļetes (vienas biļetes cena 3 LVL). Pēc seansa klātesošajiem būs iespēja tikties ar visiem piecpadsmit režisoriem un abiem 15YBY producentiem – Ilonu Bičevsku (Latvija) un Seržu Gordeju (Francija). Biļetes nopērkamas k/t Splendid Palace un visās Biļešu servisa kasēs.

15YBY ir stāsti par jaunu cilvēku dzīvi pēc PSRS sabrukuma. Tāpēc arī katrs projektā izvēlētais režisors pieder unikālai paaudzei – viņš bērnību ir pavadījis padomju varas grožos, bet jaunību – neatkarīgā valstī, kas būtiski palīdz atbildes meklējumos uz trīs galvenajiem projektā uzdotajiem jautājumiem: kas ir tie pārmaiņu laika bērni, kuri dzimuši jau neatkarīgās valstīs? Kā laiks, kurā vārdu neatkarība visbiežāk izteica čukstot, ir ietekmējis viņu un viņu tuvinieku dzīves, un kā tas atbalsojas jauniešu ikdienā šodien?

Režisori pārstāv Latviju, Lietuvu, Igauniju, Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju, Gruziju, Armēniju, Moldovu, Azerbaidžānu, Turkmenistānu, Kirgizstānu, Kazahstānu, Uzbekistānu un Tadžikistānu. kinorežisors Dzintars Dreibergs. Viņš savā filmā "Mikrobs", kas ir stāsts par puiku no divvalodīgās ģimenes, apskata tīņu un pusaudžu problemātiku.

Projektam ir radīta plaša profila interneta platforma www.15yby.com, kur var iepazīties ar īsfilmu anotācijām, autoriem, viņu padomju laika atmiņām, kas apkopotas īsā animācijā, kā arī video stāstiem par katru valsti, tās vēsturi, kino, popu, vietējiem stāriem, diktatoriem un citām būtiskām lietām un notikumiem.

15YBY pirmo reizi tika izrādīts nozares profesionāļiem šī gada februārī prestižajā Berlīnes kinofestivālā, kā arī Eiropas vadošajā kultūras TV kanālā Arte France un Arte Germany. Projekts prezentēts arī Ukrainas kinofestivālā Docudays, savukārt maija beigās to prezentēs Kannu kinofestivālā DOC CORNER ietvaros.

15 YBY Latvijas pirmizrādi atbalsta – Sorosa Fonds Latvija, Konrāda Adenauera fonds, aģentūra Deep White, Latvijas Televīzija, laikraksti Diena, Chas un Subbota, kā arī Draugiem.lv, Tvnet.lv, Inbox.lv un tipogrāfija Olderi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV