Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Atklās The Beatles ietekmi uz Latvijas kultūru un mūziku

EasyGet.lv, 03.05.2012. 11:53

Trešdien, 9. maijā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums "Pie visa vainīgi bītli!", kura tēma būs rokgrupas The Beatles ietekme uz Latvijas kultūru un mūziku, informē muzeja mājas lapasredaktore Maija Treile.
Atklās The Beatles ietekmi uz Latvijas kultūru un mūziku

Žurnālists, kādreizējais grupas Katedrāle idejiskais līderis Ingvars Leitis pasākumā stāstīs par to, kā Latvijā pagājušā gadsimta 60. – 70. gados veidojās pirmās rokgrupas un to, cik liela loma to izveidē bija bītlomānijai. Hipiju kultūras pētniece Līva Zolneroviča raksturos hipiju kustību, kuras pārstāvji aizrāvās ar bītliem, iemiesojot dzīvē saukli sex, drugs & rock'n'roll (sekss, narkotikas, rokenrols). Par latviešu komponistu, īpaši Imanta Kalniņa, attiecībām ar bītlu mūziku runās muzikoloģe Ligita Ašme (RMM). Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas muzikoloģijas nodaļas studente Agata Meļņikova raksturos grupu The Beatles progresīvā roka kontekstā, savukārt sociologs Jānis Daugavietis komentēs, kādu vietu socioloģiskajās aptaujās bītli ieņem mūsdienu studentu muzikālo vērtību skalā. Stāstījumu papildinās attēli, audio un video ierakstu fragmenti.

Sarīkojumi rakstniecības un mūzikas muzejā, Rīgā, Pils laukumā 2, notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Pasākuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa pasākumā Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Maksa par bērnu nodarbību – Ls 1.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Imants Kalniņš ar grupu „2 x BBM", 1969. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV