Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pedvālē sākusies radošā sezona „Akmens. Cilvēks"

EasyGet.lv, 06.06.2012. 13:07

Sestdien, 2. jūnijā, spītējot aukstam vējam un lietum, tika atklāta jaunā radošā sezona „Akmens. Cilvēks", informē Arvīds Laukkalns. Šī sezona iezīmējas ar vairākām jubilejām — Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejam rit 20. gadskārta, tā dibinātājam un radītājām tēlniekam Ojāram Feldbergam 65. dzīves gads un 40. radošais gads.
Pedvālē sākusies radošā sezona „Akmens. Cilvēks"

Zīmīgi, ka šajā dienā Pedvālē savas dzimšanas 60 gadus atzīmēja guru no Indijas Vinaija Čaitanja, kurš kopā ar Ojāru Feldbergu īstenoja Akmens stādīšanas rituālu un Uguns ceremoniju. Šo pasākumu laikā, ar visu klātesošo vēstījumiem, tika iestādīta akmens sēkla no Nīderlandes, kuru uz Pedvāli bija atvedis Ojārs Feldbergs, un akmens sēkla no Indijas, kura bija atceļojusi kopā ar Vinaiju Čaitanju.

Sezonas atklāšanas svinību līdzdalībniekiem bija iespēja noskatīties Dienvidindijas klasisko deju priekšnesumu un klausīties indiešu mūziku.

Šo skaņu pavadījumā krodziņā „Dāre" tika atklāta Ojāra Feldberga izstāde „Visādi akmeņi" bet Pedvāles parkā — Kena Peina (ASV) granīta skulptūra „Māra" un Ojāra Feldberga „Cerību akmens". Šajā akmenī ir izveidoti caurumiņi, kuros klātesošie ievietoja savas rakstītās zīmītes, uzticot savus vēstījumus akmens dvēselei. No šī brīža „Cerību akmens" gaida apmeklētājus un viņu vēstījumus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV