Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Rīgas Biržā notiks saruna par Dmitrija Gutova darbu "Gondola"

EasyGet.lv, 05.09.2012. 10:15

Šodien plkst. 17:00 Mākslas muzejs „Rīgas Birža" aicina apmeklētājus uz vakara sarunu ar muzeja vadītāju Daigu Upenieci par dzīvi, māksliniekiem, ambiciozām idejām un izcilā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova (Дмитрий Гутов) darbu „Gondola", tā veidošanas vēsturi un koncepciju. Saruna notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmas „Mācību nedēļa pieaugušiem" ietvaros.
Rīgas Biržā notiks saruna par Dmitrija Gutova darbu "Gondola"

Dmitrija Gutova „Gondola" jau kļuvusi par daļu no Mākslas muzeja „Rīgas Birža". Ideja par objekta izveidošanu, kas saistīts ar Venēcijas vārdu, piedzima jau labu laiku pirms muzeja atklāšanas. Daudzi mēneši tika veltīti neiespējamā realizācijai, kuros mākslinieka ierobežojumus neatzīstošā ideja samērojās ar vietējo meistaru profesionalitāti. Vizuāli iespaidīgais 11 metru garais objekts ir spējis sevī apvienot tradicionālo izpratni par Venēciju ar perfektu laikmetīgu formu un izpildījumu. Ir tapis objekts ar daudzslāņainu simbolisko jēgu. Kā, kāpēc un kādā veidā šeit parādās protests pret patērētāju sabiedrības ideālu bezjēdzīgumu – par to sarunā. Pasākuma laikā tiks apskatītas fotogrāfijas un fragmenti no Mikelandželo Antonioni (Michelangelo Antonioni) filmas „Zabriskie point".

Uzsākot jaunu mācību gadu, no 5. līdz 9. septembrim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā jau piekto reizi norisinās izglītības programma „Mācību nedēļa pieaugušiem" ar devīzi „Māksla ir vairāk. ART IS aMORE". Programmas ietvaros LNMM muzejos notiks dažādas pieaugušiem un ģimenēm domātas aktivitātes – lekcijas, sarunas, radošās darbnīcas, meistarklases. Pilna pasākuma programma pieejama LNMM mājaslapā www.lnmm.lv.

Ieejas maksa: pieaugušiem LVL 2,00; studentiem, pensionāriem LVL 1,00.

Foto: Dmitrija Gutova „Gondola" Mākslas muzejā „Rīgas Birža". 2012. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV