Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Ar ovācijām sācies Baltijas jūras dokumentālā filmu forums

EasyGet.lv, 06.09.2012. 17:51

Pārpildītā kinoteātra K.Suns zālē ar skatītāju ovācijām trešdienas vakarā tika atklāts Baltijas jūras dokumentālo filmuforums, kas līdz 9. septembrim piedāvā noskatīties deviņu izcilu dokumentālo filmu programmu Citāda realitāte. Foruma rīkotājs Nacionālais kino centrs aicina apmeklēt dokumentālo filmu seansus ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī.
Ar ovācijām sācies Baltijas jūras dokumentālā filmu forums

Gan klātienē kinoteātrī K.Suns, gan interneta tiešraidē skatītājiem būs iespēja tikties ar filmu vaidotājiem.

Ceturtdien, 6. septembrī, notiks saruna ar islandiešu filmas „Gnarrs" režisoru Geikiru Ulfarsonu un žurnālistu Paulu Raudsepu. Geikirs Ulfarsons (Gaukur Ulfarsson) ir kino un tv režisors, kurš par filmu „Gnarrs" 2011. gadā Maikla Mūra dibinātajā Traversas filmu festivālā (Traverse City Film Festival) saņēma balvu kā labākais režisors. Šobrīd viņš strādā pie scenārija šausmu filmai, kā arī plāno dokumentēt Islandes reperus Quarashi.

Piektdien, 7. septembrī, žurnālists Sandijs Semjonovs vadīs tikšanos ar filmas „Argentīnas mācība" producenti Annu Varadzinu. Pieredzējusī producente Anna Varadzina strādājusi kopā ar režisoru Vojcehu Staroņu, piedaloties arī filmas uzņemšanā Argentīnā, un iepazīstinās ar poētiskā darba „Argentīnas mācība" tapšanas aizkulisēm.

Tikšanās ar režisoriem tiks translētas interneta tiešraidē Nacionālā kino centra mājas lapā www.nfc.lv, kā arī īpašajāDelfi.lv lapā: http://www.delfi.lv/temas/baltijas-juras-dokumentalo-filmu-forums.

Informācija par Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma filmu programmu Citāda realitāte - Nacionālā kino centra mājas lapā www.nfc.lv.

Biļetes cena Rīgā – 2 Ls, reģionos – 1Ls, skolēni, studenti, pensionāri un kino profesionāļi, uzrādot apliecības, aicinātiapmeklēt Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu bez maksas, 15 minūtes pirms filmas seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātru kasēs. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Foto: Filmas "Panka sindroms" galvenie varoņi - somu pankroka grupa Pertti Kurikan Nimipäivät. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV