Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Latvijas teātru izrādes gūst atzinību Tartu Drāmas festivālā

EasyGet.lv, 11.09.2012. 12:51

No 3. līdz 9. septembrim Igaunijas pilsētā Tartu notika ikgadējā igauņu labāko izrāžu skate – festivāls „Drāma 2012". Festivāla ietvaros norisinājās arī tradicionālais Baltijas Mūsdienu drāmas festivāls „OmaDraama".
Latvijas teātru izrādes gūst atzinību Tartu Drāmas festivālā

Latviju festivāla pārstāvēja Nacionālais teātris ar izrādi „Gals" Elmāra Seņkova režijā un projektu teātra izrāde „Dzejtaurenis" Vara Klausītāja režijā. Igauņi festivālam bija izvirzījuši dramaturga Otta Ārdama paša iestudēto lugu „Medus cena" (Vīlandes teātris „Ugala) un Igaunijas Drāmas teātri ar Martina Algusa un izrādes režisora Ingomara Vihmara veidoto izrādi „Ziedēšana". Lietuvu pārstāvēja Lietuvas Nacionālais Drāmas teātris ar monoizrādi par dzejnieci Uni Baye-Babickaiti „Une", ko iestudējusi un spēlēja Birute Mar.

Igauņi turpināja arī LTDS pagājušajā gadā iesākto jauno dramaturgu meistardarbnīcu, kur no Latvijas tālāk savas lugas izstrādāja jaunie autori Madara Rutkēviča, Edgars Niklasons un Rihards Svjatskis.

Baltijas oriģināldramaturģijas iestudējumus vērtēja starptautiska žūrija: Aaare Pilv/ Igaunija, Jurate Grigaitiene/ Lietuva, Linda Ģībiete/ Latvija, Nils Riess/ ASV, Yulia Kleyman/ Krievija.

Sestdien, 8. septembrī, apbalvošanas ceremonijā žūrija vērtējumā par izcilu režiju balvu saņēma Latvijas Nacionālā teātra izrāde „Gals", par izcilu muzikālo noformējumu - projektu teātra izrāde „Dzejtaurenis, par izcilu vizuālo noformējumu - Latvijas Nacionālā teātra izrāde „Gals" un par labāko iestudējumu tika atziīta Ugāles teātra „Medus cena".

Foto: Skats no Nacionālā teātra izrādes "Gals". Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV