Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latviski izdos Roulingas jaunāko grāmatu

EasyGet.lv, 26.09.2012. 16:44

Izdevniecībā "Jumava" nāks klajā Dž. K. Roulingas pirmā grāmata pieaugušajiem "The Casual Vacancy".

Kad četrdesmit gadīgais Berijs negaidīti mirst, mazās Anglijas pilsētiņas Pegfordas iemītnieki ir šokā.

Pegforda ir, šķietami, idilliska Angļu pilsētiņa ar bruģētu tirgus laukumu un veclaicīgu abatiju, bet zem skaistās virskārtas slēpjas pilsēta, kuras iekšienē noris karš starp iedzīvotājiem.

Bagātie karo ar nabagajiem, pusaudži ar vecākiem, sievas ar vīriem, skolotāji ar skolēniem... Pegforda nav tāda kā šķiet pirmajā brīdī.

Brīvā vieta, ko atstāja Berijs, draudzes padomē drīz kļūst par iemeslu lielākajai kaujai, ko pilsēta ir pieredzējusi. Kurš triumfēs vēlēšanās, kur par ieročiem tiek izmantotas kaislības, divkosība un negaidīti atklājumi?

Dž. K. Roulinga sacīja: "Lai gan rakstīšanas procesu es izbaudīju tikpat, cik darbu pie Harija Potera sērijas, kuru Latvijā lieliski publicēja izdevniecība "Jumava", mana jaunā grāmata būs citādāka. Veids, kā "Jumava" plāno pieiet manas literārās karjeras nākamajam pakāpienam, pārsteidza, un es esmu priecīga par mana jaunā romāna The Casual Vacancy izdošanu latviešu valodā.

Izdevniecības "Jumava" vadītājs Juris Visockis pauda prieku par autores lēmumu: „Mēs esam lepni, ka Dž. K. Roulinga izvēlējās mūs kā izdevējus savai debijai pieaugušo literatūrā un mēs ceram, ka grāmata sasniegs Latvijas auditoriju. Mēs vēlam lielus panākumus grāmatai!"

Dž. K. Roulinga ir autore grāmatu sērijai par Hariju Poteru. Starp 1997. un 2007. gadu ir izdotas septiņas grāmatas, pārdotas vairāk ne kā 450 miljonos eksemplāru visā pasaulē, izplatītas 200 valstīs un tulkotas 74 valodās un ir uzņemtas 8 filmas.

Dž. K. Roulinga ir vairāku balvu laureāte, tai skaitā Britu impērijas ordeņa kavaliere par ieguldījumu bērnu literatūrā, Francijas goda leģiona ordeņa ieguvēja, Astūrijas Prinča un Hansa Kristiana Andersena apbalvojumu saņēmēja. Viņa atbalsta daudzus labdarbības projekts caur savu trasta fondu Volant, kā arī ir labdarības organizācijas Lumos, kas cenšas uzlabot nabadzīgu bērnu dzīvi, dibinātāja.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV