Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Jāņa Skuteļa skats uz dzīvi kļūst optimistiskāks

EasyGet.lv, 17.10.2012. 12:51

Karaliskais improvizācijas teātris Jāņa Skuteļa personā radījis jaunu Stand-up Comedy izrādi un Latvijā līdz šim nebijušu procesu - Darba izrādes. Šī procesa gala rezultāts būs skatāms jaunajā stāvizrādē "Optimistika" 15. un 16. novembrī koncertzālē Palladium.
Jāņa Skuteļa skats uz dzīvi kļūst optimistiskāks

Pirms apmēram gada savulaik populārais kinoteātris "Palladium" pārtapa par koncertzāli. Un viss? Nebūt ne! Šogad, kaut arī uz īsu brīdi, tas pārtaps arī par teātri, kur pirmizrādi piedzīvos "stand up" komiķa Jāņa Skuteļa stāvizrāde "Optimistika".

"Optimistika" ir jau ceturtā stāvizrāde. Līdz šim populārākais Skuteļa darbs "Paranoja" (grāvēja statuss), tika izrādīts klubā Artelis gandrīz teātris Latvijā šim žanram apbrīnas vērtā apjomā - pavisam 30 izrādēs.

„"Optimistika" ir personīgi drosmīgākā, politiski skarbākā un arī smieklīgākā no manām stāvizrādēm. Esmu ieplānojis to par 10% patiesāku kā "Mhmm..", par 15% sirsnīgāku kā "Love" un par 20% smieklīgāku un precīzāku, kā "Paranoja". Ja jūs uzrunāja iepriekšējās stāvizrādes, tad kā teicis Ainārs – „rēķiniet paši!", stāsta "Optimistikas" autors, režisors un vienīgais "aktieris" Jānis Skutelis.

Stāvizrāde „Optimistika" tiks izrādīta 15. un 16. novembrī plkst.19:00 koncertzālē Palladium. Bet stāvizrādes "Optimistika" "work in progress" proti, "darba izrādes", notiks 23., 30.oktobrī un 8. novembrī klubā Artelis-gandrīz teātris.

""Darba izrādes" ir izrādes, kad pirmo reizi publikas vērtējumam tiek nodots viss jaunās stāvizrādes materiāls "testa režīmā", tāpēc - par pus cenu. Man ir svarīgi, lai izrāde top sadarbībā ar skatītājiem. Šeit skatītāji būs kā mērījumu skala, kas palīdzēs noteikt, kas no visa dzirdētā/ redzētā izdzīvos līdz pirmizrādei, kas... Tādejādi tiks panākts, ka pirmizrādē apmeklētāju vērtējumam tiks nodotas tikai pārbaudītas lietas, bet – divreiz dārgāk," skaidro Jānis Skutelis.

www.karaliskais.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV