Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Rīgā notiks Andrejam Tarkovskim veltīta izstāde un kinolektorijs

EasyGet.lv, 22.10.2012. 17:19 | komentāri (1)

Novembrī LKA Rīgas Kino muzejs atklās pasākumu sēriju, kas atzīmēs kinorežijas ģēnija Andreja Tarkovska 80. dzimšanas dienu, informē Elīna Cire.
Rīgā notiks Andrejam Tarkovskim veltīta izstāde un kinolektorijs

No 19. novembra Rīgas Kino muzejā būs aplūkojama izstāde "Spogulis spogulim. Veltījums Andrejam Tarkovskim", kuru veidos ukraiņu izcelsmes dāņu mākslinieka Sergeja Svjatčenko fotokolāžas, kuru pamatā – Tarkovska filmas "Spogulis" (1975) celuloīda kinofilmas lente.

20. novembrī k/t Splendid Palace tiks atklāta Tarkovska izcilāko filmu programma. Līdz 11.decembrim cikla "Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" ietvaros notiks pieci kinolektoriji. Pirms filmām lekcijas lasīs kino kritiķi un zinātnieki Daira Āboliņa, Viktors Freibergs, Dāvis Sīmanis un Normunds Naumanis.

Izstādes un lektorija atklāšanā piedalīsies izstādes autors Sergejs Svjatčenko, kā arī Andreja Tarkovska māsa, rakstniece Marina Tarkovska.

Vienlaikus notiks arī Tarkovska polaroīdfotogrāfiju kamerizstādes atklāšana ciklā „Kafejnīcas lieta" kim? Laikmetīgās mākslas centra pirmā stāva restorānā Kitchen, kur profesionālu interesentu klātbūtnē 21. novembrī kino skatītāji aicināti uz diskusiju par to, cik un vai aktuāls ir Tarkovskis šodienā.

Andrejs Tarkovskis (1932 – 1986) – iespējams, nozīmīgākais kinorežisors Padomju Savienības kultūrtelpā pēc Sergeja Eizenšteina. Viņa filmas saņēmušas pasaules prestižāko kinofestivālu – Venēcijas, Kannu – apbalvojumus. Lielajā kino debitējis 1962. gadā, 7 pilnmetrāžas filmu autors; kino teorētiķis, rakstnieks, fotogrāfs. Radījis savu, spēcīgu kino estētiku un metafizisku jautājumu pētīšanai pievērsies ar radikālu intensitāti.

Sīkākai informācijai par pasākumu norisi sekot: www.kinomuzejs.lv

Organizē: LKA Rīgas Kino muzejs un Dānijas Kultūras institūts Rīgā sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju, kim?, Rīgas Namiem, k/t Splendid Palace, biedrību Ekrāns, Dānijas vēstniecību un Krievijas vēstniecību Latvijā. Informatīvi atbalsta: Diena, Dienas Mediji, SWH, Pastaiga, Studija, Arterritory, Veto, Naba, Easyget, RigaThisWeek.

Foto: Kinorežisors Andrejs Tarkovskis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV