Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ojārs Vācietis. Tālums starp balto un balto

EasyGet.lv, 07.11.2012. 16:06

Ojāra Vācieša dzimšanas dienā, 13. novembrī, Ojāra Vācieša muzejā notiks dzejas performance „Reibdami paši no sava neprāta".
Ojārs Vācietis. Tālums starp balto un balto

Dzejas performancē piedalīsies Marina Janaus, Juris Bartkevičs, Arturs Maskats, Armands Siliņš, Vija Beinerte, Imants Auziņš un Laima Žurgina. Režisors Mihails Gruzdovs.

Šai vakarā tiks atvērts arī CD „Ojārs Vācietis. Tālums starp balto un balto". Izdevējs „Upe tuviem un tāliem".

Pasākums notiek 2. starptautiskās konferences „Ojārs Vācietis un viņa laiks rakstniecībā" ietvaros.

Ar cieņu pieminot Ojāru Vācieti 79. dzimšanas dienā, izdevniecība „Upe tuviem un tāliem", sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju, izdevusi dzejas un mūzikas izdevumu „Ojārs Vācietis. Tālums starp balto un balto".

Muzeja vadītāja Ieva Ķīse jau sen lolojusi ideju par daudzpusīgu un reizē koncentrētu dzejnieka darbu izdevumu. Krātuves arhīvi glabā vairākus desmitus (!) CD ar dzejnieka ierunātu dzeju, un pilnīgi dabiska ir vēlēšanās kaut nelielu daļu no tā laist pasaulē visiem interesentiem pieejamā veidolā. Laimīga satikšanās ar mecenātu Sandi Bērtaiti nu realizējusi šo ieceri dzīvē.

Ar Sanda Bērtaiša un zvērinātu advokātu biroja Adversus atbalstu izdots darbs, kas apkopo dzejas izlasi un divus CD (kompaktdiskus).

Pirmajā kompaktdiskā ieskaņota dzeja paša autora lasījumā. Pēc rūpīgas atlases klausītāju vērtējumam izraudzīti 73 dzejoļi, bet pacietīgākajiem te iespējams arī kāds pārsteigums.

Otrajā CD dzirdams Artūra Maskata dziesmu cikls aktiera balsij un klavierēm si minors. Šajā darbā dzeja, mūzika un Ivara Kalniņa vokālais izpildījums kopā ar komponista instrumentālo pavadījumu sasniedz reti sastopamu emocionālu saskaņu. Jāpiebilst, ka si minors līdz šim glabājies Latvijas Radio arhīvā un nav bijis izdots.

Albuma noformējumam izraudzīts foto mākslinieka Ojāra Martinsona radītais melnbalto fotogrāfiju cikls, kurā dzejnieks attēlots pārdomu gājienā pa Torņakalna staciju un Arkādiju.

Interesenti ir aicināti uz izdevuma atvēršanu 13. novembrī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā.

Grāmatu un mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās ieraksts būs pieejams no 13. novembra.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV