Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Tuvojas festivāls „Prozas lasījumi 2012"

EasyGet.lv, 21.11.2012. 12:46

No 5. līdz 9. decembrim Rīgas ielās, namos un pagalmos norisināsies ikgadējais literatūras festivāls „Prozas lasījumi". Kā ikkatru gadu, festivāls pulcēs gan Latvijā zināmus dažādu paaudžu rakstniekus, gan jaunos autorus un viesus no citām Eiropas valstīm, iepazīstinot ar nesen tapušiem un vēl nepublicētiem prozas darbiem, informē Latvijas Literatūras centra pārstāvji.
Tuvojas festivāls „Prozas lasījumi 2012"

Kopš idejas pirmsākumiem 1995. gadā festivāls „Prozas lasījumi" laika gaitā kļuvis par radošu tikšanās vietu autoriem un lasītājiem, kā arī nozīmīgu atskaites punktu pašmāju rakstniecībā, ļaujot apzināties nozares nepārtrauktu attīstību un aktualitāti Latvijas kultūrtelpā. Paralēli pasākumiem galvaspilsētā jau trešo gadu Prozas lasījumi notiks arī Ventspilī, dodot iespēju reģionālā konkursa laureātiem lasīt savus darbus arī Rīgā.

Kā ierasts, festivālā tiks rīkoti publiski lasījumi, darbu autoriem iejūtoties izpildītāju lomā un gūstot pirmos nepastarpinātos iespaidus no klausītāju puses. Katru priekšnesumu vērtēs gan nozares profesionāļu, gan alternatīvā žūrija, veiksmīgāko jaundarbu autoriem festivāla noslēgumā piešķirot balvas. Jau piekto gadu īpašu balvu tieši jaunajiem autoriem, kuri piedalījušies Literārās akadēmijas rīkotajā konkursā, sarūpējis valodu centrs „Skrivanek Baltic".

Līdzās Prozas lasījumu konkursam festivāla Viesu vakarā būs iespējams iepazīties ar Eiropas literatūras aktualitātēm, kā arī piedalīties Gētes institūta Rīgā rīkotajā diskusijā „Izdevējmetropole", kas veltīta rakstniecībai Vācijā. Festivāla programmā iekļauti arī īpaši ieskaņas pasākumi, uzvedumi pašiem mazākajiem lasītājiem un literāri muzikālās intermēdijas.

Ar pilnu festivāla „Prozas lasījumi 2012" programmu un dalībniekiem pavisam drīz varēs iepazīties mājas lapā www.prozaslasijumi.lv, kā arī festivāla vietnēs sociālajos tīklos facebook.com/ ProzasLasijumi, twitter.com/ProzasLasijumi un draugiem.lv.

Festivālu „Prozas lasījumi 2012" organizē Latvijas Literatūras centrs ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Papildu informācija: www.literature.lv, www.prozaslasijumi.lv

Foto: Tuvojas festivāls „Prozas lasījumi 2012". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV