Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Daugavpilī atklās Marka Rotko mākslas centru

EasyGet.lv, 19.12.2012. 16:08

Nākamgad 24. aprīlī Daugavpilī tiks atklāts Marka Rotko mākslas centrs, kas būs vienīgā vieta Austrumeiropā, kurā varēs iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem. Mākslas centra atklāšanas dienā vienlaikus norisināsies II Starptautiskā Daugavpils tūrisma konference.
Daugavpilī atklās Marka Rotko mākslas centru

Marka Rotko mākslas centrs būs daudzfunkcionāls laikmetīgās mākslas komplekss, kas darbosies Arsenāla ēkā (Mihaila ielā 3) Daugavpils cietoksnī. Centra apmeklētājiem būs iespēja aplūkot Marka Rotko mākslas darbu oriģinālus un reprodukcijas, iepazīties ar digitālo ekspozīciju par mākslinieka dzīvi un daiļradi. Bez tam varēs apmeklēt video zāli, Rotko klusuma telpu, kultūrvēstures ekspozīcijas, mainīgās ekspozīcijas ar Latvijas, Eiropas un pasaules mākslinieku darbu izstādēm.

Centrā būs iespējams izmantot mākslinieku studiju un rezidenču, semināru un konferenču, sarīkojumu telpas, kā arī iesaistīties dažādu pasākumu norisēs. Labam noskaņojumam un izsmalcinātai maltītei būs atvērts Rotko restorāns. Marka Rotko mākslas centram būs arī sava tīmekļa vietne www.rothkocenter.com.

25.septembrī te notiks Marka Rotko 110. dzimšanas dienas svinības. Savukārt VAS „Latvijas Pasts", sadarbībā ar Marka Rotko mākslas centra speciālistiem, šajā dienā ieplānojusi laist klajā pastmarku „Marks Rotko", kuras nomināls būs 0.60 Ls.

Foto: Marka Rotko mākslas centrs Daugavpilī. Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV