Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Artūrs Bērziņš izstādi „Oninochka” velta „Pelnrušķītei” Kristīnei Teilānei

EasyGet.lv, 27.12.2012. 10:31

No 4. līdz 27. janvārim izstāžu zālē „Happy Art Museum" („Galleria Riga", Dzirnavu ielā 67., 5. stāvā) izstādē „Odinochka" skatāmi neparasti mākslas darbi – digitālās foto-gleznas, kurās kontroversiālais mākslinieks Artūrs Bērziņš atspoguļojis mediju uzmanības centrā nonākušo LNT televīzijas šova „Pelnrušķīte" titula pirmo ieguvēju un rakstnieci Kristīni Teilāni.

Publiskajā telpā plaši apspriestā „Pelnrušķīte" šajās bildēs atrodas fantasmagoriskajā vidē, taču vienlaikus sižetos var saskatīt paralēles ar realitāti, kura piemeklējusi galveno varoni līdz ar uzvaru šovā. Sērijas vadmotīvs slēpjas paradoksā - māksla funkcionē kā metafora par patiesiem notikumiem, kuru galvenā varone vienlaicīgi ir šīs metaforas atveidotāja – modele. No realitātes atrauti sižeti ar Kristīnes klejojumiem virsrealitātes zonā, kas risinās darbos, tajā pašā laikā atspoguļo modeļa biogrāfijas patieso lietu būtību.

Jābrīdina, ka tāpat, kā, piemēram, Kārļa Skalbes pasaka „Bendes meitiņa", nav paredzēta bērniem, tā arī dažas no šīs izstādes bildēm-pasakām ir domātas pieaugušo auditorijai, jo nevar no reālās dzīves atspulga izdzēst baismīgo, atstājot tikai skaisto, lai to joprojām varētu saukt par „reālās dzīves atspulgu". Un kad pasaka un klausītājs satiekas un savā starpā ir godīgi, dažreiz viņi spēj viens otru izdziedēt.

Visi laipni gaidīti izstādes atklāšanā (4. janvārī plkst. 18.00) un visu izstādes laiku no 4. līdz 27. janvārim. Izstāžu zāles „Happy Art Museum" darba laiki: 12:00-20:00, bez brīvdienām. Plašāka informācija: www.happyartmuseum.co, www.berzinsh.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV