Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Nacionālais teātris Teātra dienai veltīs uzvedumu „Žurka (ne)būs!"

EasyGet.lv, 24.01.2013. 13:37

Latvijas Nacionālais teātris 24.janvārī sāk biļešu pārdošanu uz marta izrādēm, tajā skaitā trīs pirmizrādēm – Oskara Vailda „Seviete, kura nav uzmanības vērta", „Piemiņas diena" leģionāru atcerei un Teātra dienai veltīto muzikālo uzvedumu „Žurka (ne)būs!".
Nacionālais teātris Teātra dienai veltīs uzvedumu „Žurka (ne)būs!"

Oskara Vailda salonkomēdiju „Sieviete, kura nav uzmanības vērta" iestudēs režisore Indra Roga. Galvenajā lomā būs Dita Lūriņa. Oskars Vailds jau pirms gadsimta lugā ierakstījis šodien tik bieži dzeltenajā presē apspēlēto situāciju – tēvi savus bērnus mēdz pirmoreiz satikt tad, kad šie jau sasnieguši precību gadus.

Šī Oskara Vailda luga ar nosaukumu „Nevērtīgā sieviete" Nacionālajā teātrī jau tikusi iestudēta 1937.gadā, titullomā toreiz bija Lilija Štengele.

Latvijas dramaturga Aleksandra Ščerbaka lugu „Piemiņas diena" OKartes Jaunajā zālē iestudēs Mihails Gruzdovs. Lugas darbība notiek no 15. marta vakara līdz 18. marta rītam, un kaislībās ap 16. martu tiek ierauti trīs dažādas politiskās pārliecības kaimiņi no viena stāva daudzdzīvokļu namā.

Lomās Ivars Puga, Ilze Rūdolfa, Ģirts Jakovļevs, Uldis Dumpis, Uldis Norenbergs un citi. Scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Teātra dienai veltītā muzikālā uzveduma „Žurka (ne)būs!" režiju ir uzņēmusies Dita Lūriņa. Šajā uzvedumā kā ierasts būs nedaudz politikas, daudz populāru dziesmu un deju Nacionālā teātra aktieru izpildījumā. Scenārija autori – Jānis Skutelis, Jānis Balodis un Mārtiņš Egliens.

Foto: Latvijas Nacionālais teātris. Foto (c) Kristīne Veinberga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV