Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas mazākumtautību kolektīvi gatavojas Dziesmu un deju svētkiem

EasyGet.lv, 25.01.2013. 09:33

Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu un individuālo izpildītāju konkursā tiks izvēlēti Dziesmu un deju svētku mazākumtautību pasākumu dalībnieki. 26. un 27. janvārī plkst. 11.00 Daugavpils Latviešu kultūras centrā notiks konkursa pirmās skates, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Latvijas mazākumtautību kolektīvi gatavojas Dziesmu un deju svētkiem

Konkursā piedalīsies tradicionālās kultūras, kora un vokālās mūzikas, dejas, teātra un runas mākslas, instrumentālās mūzikas, vai vairāku apvienotu jomu krievu, baltkrievu, vācu, ukraiņu, ebreju, poļu, lietuviešu, igauņu un līvu kolektīvi un individuālie izpildītāji. Kopumā konkursa skatēm pieteikušies ap 100 kolektīvu un individuālo izpildītāju.

Žūrija programmas saturā vērtēs kolektīva nacionālās identitātes, kā arī latviešu nacionālās kultūras atspoguļojumu, snieguma kvalitāti, stila atbilstību izvēlētajam repertuāram, skatuves kultūru un tērpus.

Konkurss turpināsies 2.februārī Liepājā, 3. februārī Jelgavā un 4.maijā Rīgā.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos notiks mazākumtautību diena „Gaismas avots" Vērmanes dārzā 3.jūlijā un mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedums „Zem vienas debess" Doma laukumā 5.jūlijā.

Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu un individuālo izpildītāju konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas „Radošās darbības centru" un Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām.

Foto: Latvijas mazākumtautību kolektīvi gatavojas Dziesmu un deju svētkiem. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV