Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Cirka festivāla "Zelta Kārlis 2013" galveno balvu saņem žonglieris no Krievijas

EasyGet.lv, 28.01.2013. 15:05

27. janvāra vakarā tika noskaidroti labākie 3. Starptautiskā cirka festivāla "Zelta Kārlis" dalībnieki. Kopumā tika pasniegtas 11 galvenās balvas - "Grand Prix", divas "Zelta Kārlis", trīs "Sudraba Kārlis" un četras "Bronzas Kārlis" statuetes. Par festivāla "Grand Prix" baltas ieguvēju kļuva žonglieris no Krievijas - Vitālijs Mironovs, informē Rīgas Cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule.
Cirka festivāla "Zelta Kārlis 2013" galveno balvu saņem žonglieris no Krievijas

Galerijas:

Zelta godalgas ieguva Kazahstānas ekvilibristi un trepēm un Ukrainas gaisa vingrotājas lentās. Sudraba godalgas ieguva lauvu dresētājs Dominiks Gassers, akrobātu grupa uz horizontālajiem stieņiem no Ukrainas un Krievijas pilsētas Permas cirka studijas "Grācija" audzēknes. Sudraba balvas tika piešķirtas četriem priekšnesumiem - monociklistam no Lietuvas, žonglierim no Ukrainas, māksliniekam ar diabolo no Francijas un Latvijas cirka mākslinieku izpildītajai klaunādei "Ūdens". Tikai ar vienas balss pārsvaru "Skatītāju simpātija" balvu ieguva Ukrainas cirka mākslinieks, kurš strādā gaisa numuru kopā ar foksterjeriem, Rustams Juldaševs.

„Šogad festivāla žūrijai bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo dalībnieku vidū bija ļoti daudzi uzvaras cienīgi mākslinieki. Taču noteikumi ir noteikumi un visiem māksliniekiem balvas piešķirt nevaram. Papildus galvenajām balvām katrs žūrijas loceklis piešķīra arī savu individuālo balvu. Skatītāji ļoti cītīgi bija balsojuši par saviem favorītiem un uzvarētāju no otrās vietas šķīra tikai vien skatītāju balss. Ar šādu situāciju trijos festivāla organizēšanas gados saskārāmies pirmo reizi," stāsta Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

No 1. februāra Rīgas Cirkā būs redzama jauna cirka programma "Cirka dārgakmeņi", kurā piedalīsies dažādu cirka festivālu laureāti. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu servisa kasēs. Sīkāka informācija par izrāžu grafiku, cenām u.c. - www.cirks.lv.

Foto: Cirka festivāls "Zelta Kārlis 2013". Foto (c) Mark Kazus

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV