Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jaunie rakstnieki un mūziķi sacentīsies erudīcijas spēlē

EasyGet.lv, 14.02.2013. 10:08

Rakstniecības un mūzikas muzejā 20. februārī plkst. 17:30 notiks erudīcijas spēle "Ko mēs zinām par 1970. gadiem?", informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.

Jaunie rakstnieki un mūziķi – Emīls Buiķis, Toms Treibergs, Svens Kuzmins, Jānis Balodis, Edgars Raginskis, Jurģis Klotiņš, Laima Jansone un Evija Skuķe – sacentīsies divās komandās, atbildot uz jautājumiem par 1970. gadu literatūru un mūziku. Šajā laika posmā, neraugoties uz mākslinieciskās brīvības ierobežojumiem, Latvijas literatūrā un mūzikā tapuši daudzi nozīmīgi un spilgti darbi.

Spēles mērķis ir veselīgā sacensību garā atklāt interesantus faktus par kultūras dzīvi padomju stagnācijas gados, vienlaikus mazinot plaisu paaudžu starpā. Dažus spēles jautājumus ilustrēs unikāli priekšmeti no muzeja krājuma.

Erudīcijas spēle papildina RMM skatāmo izstādi "Smacenis", kas veltīta kultūras norisēm un mākslinieku sociālajam statusam 1970. – 1980. gadu Latvijā. Pasākumā īpaša loma paredzēta apmeklētājiem, kam spēlētāji varēs lūgt palīdzību atrast pareizās atbildes uz grūtākajiem jautājumiem. Tādēļ apmeklētāji aicināti pirms sarīkojuma iepazīt izstādi, lai vieglāk varētu palīdzēt jaunajiem rakstniekiem un mūziķiem. Spēles noslēgumā balsojumā noteiks, kura komanda ieguvusi lielākas skatītāju simpātijas.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV