Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nūmī Rapose: filmas „Grēcīgā kaislība" varones ir mūsdienu sievietes

EasyGet.lv, 20.02.2013. 12:29

Erotiskajā trillerī „Grēcīgā kaislība" attēlotas sieviešu intrigas, slepeni nodomi, viņu vēlmes un tas, ar kādiem līdzekļiem tiek sasniegti mērķi. Vienu no galvenajām lomām tēlo Nūmī Rapose; viņa stāstījusi par to, kā iepazinusi savu varoni, un par sievietes vietu mūsdienu sabiedrībā.
Nūmī Rapose: filmas „Grēcīgā kaislība" varones ir mūsdienu sievietes

Nūmī neesot bijis viegli izprast lēnīgo Izabelu. Iespējams, Izabelai ir psiholoģiskas problēmas, taču tās grūti pamanīt. „Pirms filmēšanās es daudz lasīju – meklēju slimību, kas varbūt moka Izabelu. Bija skaidrs, ka viņa nav psihiski līdzsvarota, bet man gribējās saprast visu: viņas izjūtas, izturēšanos, dvēseles stāvokli," teikusi aktrise.

N.Rapose esot labi izpratusi savu tēlu saskarsmē ar otras galvenās lomas tēlotāju Reičelu Makadamsu: „Mēs ar Reičelu aprunājāmies un secinājām, ka mūsu varones ir ļoti līdzīgas – abas ir godkārīgas, noslēpumainas, abas sapņo par lieliem panākumiem. Īstenībā viņas patīk viena otrai un pat ciena viena otru. Nelabvēlīgo apstākļu, milzu prasību un apkārtējo spiediena iespaidā izpaužas sieviešu sliktākās īpašības."

„Abas iet par tālu un zaudē viena otru. Bija ārkārtīgi interesanti pētīt viņu attiecības un draudzību. Es nezināju, kas notiks, ko vēl viņas izdarīs. Kopā ar režisoru strādājām neparasti – visu analizējām. Katrā ainā mums pašām bija jāatrod patiesība," sacījusi Nūmī Rapose.

Stāstot par filmu, Nūmī runāja par sievietes lomu mūsdienu sabiedrībā. Aktrise uzskata, ka sievietes prot manipulēt ar citiem labāk nekā vīrieši. Viņas ir izsmalcinātas pat saskarsmē ar tiem, kurus ienīst. „Dusmīgi vīrieši parasti mazliet iedzer un izgāž niknumu gluži fiziski. Sieviešu uzvedība ir daudz sarežģītāka. Jau pusaudzes vecumā es ievēroju, cik grūti ir izprast, kas notiek sievietes prātā. Meitenes vērpa intrigas, uzticējās cita citai, bet vēlāk iedūra dunci mugurā. Nekad nav zināms, ko sieviete īstenībā domā par kādu citu," Nūmī Rapose runāja atklāti.

Aktrise uzskata, ka sievietes ir daudzšķautņainas: „Varbūt tāpēc, ka mēs visu laiku izjūtam sabiedrības spiedienu. No mums daudz tiek gaidīts. Arī sievietes pašas tiecas pēc pilnības. Mēs vēlamies gan būt skaistas un slaidas, gan arī nodibināt ģimeni un laist pasaulē bērnus. Mēs gribam patikt citiem un veidot karjeru. Dzīvē ir tik daudz lomu, un sievietei vienlaikus jātēlo tās visas."

Filmējoties „Grēcīgajā kaislībā", Nūmī Rapose esot sapratusi, cik grūti ir tām jaunajām sievietēm, kuras vēlas strādāt un tikt pie laba amata. Viņām ir jāaug reizē ar industriju. Tā ir arī filmā „Grēcīgā kaislība": „Mūsu varonēm jānāk klajā ar jaunām idejām, jārīkojas ātri un droši, jāpieņem pareizi un drosmīgi lēmumi. Nav laika apsvērt iespējas un prioritātes. Galu galā nav laika domāt par citiem. Ir jābūt pirmajai un labākajai, lai nezaudētu visu, kas iegūts."

Tādā pasaulē nav vietas draudzībai. Uzticība neko nedod, tā tikai kavē personības attīstību. Sievietēm jābūt vēsām ne tikai ārēji, bet arī sirdī, jāapvalda emocijas, lai tās netraucētu izdzīvot nežēlīgajā pasaulē, un tas patiešām ir baisi.

Spraigais un intriģējošais trilleris Latvijas kinoteātros tiks demonstrēts no 8. marta.

Foto: Kadrs no filmas „Grēcīgā kaislība". Publicitātes foto 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV