Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Biļetes uz Dziesmu un Deju svētku pasākumiem būs pieejamas no viena lata

EasyGet.lv, 27.02.2013. 21:09

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumu biļešu cenas būs no 1 līdz 30 latiem, bet liela daļa svētku nedēļas norišu būs bez maksas, valdība apstiprinājusi Ministru kabineta noteikuma projektu par „Latvijas Nacionālā kultūras centra maksas pakalpojumu cenrādi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pasākumu nodrošināšanai".

 „Šajos Dziesmu un deju svētkos lielu uzsvaru esam likuši uz svētku pieejamību visplašākajam interesentu lokam. Svētku nedēļas laikā iecerēts vairāk nekā piecdesmit dažādu pasākumu un gandrīz pusei no tiem skatītāju līdzdalība būs bez maksas. Savukārt maksas pasākumu biļešu cenas būs no viena līdz trīsdesmit latiem, kas dos iespēju to apmeklētājiem izvēlēties piemērotāko savai rocībai. Šobrīd ļoti aktīvi strādājam, lai ikvienam būtu iespēja baudīt svētku īpašo kopības sajūtu," atzīmē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

"Dziesmu un deju svētku pasākumi tradicionāli tiek plaši apmeklēti, interese par biļešu iegādi jau tagad ir pietiekami augsta, bet nozīmīgākos svētku pasākumus būs iespējams vērot tiešraidē uz lielajiem ekrāniem Rīgas pilsētvidē, kā arī Latvijas Televīzijas 1. programmā. Svētku laikā būs arī daudz bezmaksas pasākumu", informē svētku organizatore Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Deju lieluzveduma „Tēvu laipas" un Noslēguma koncerta „Līgo – Lai top!" ģenerālmēģinājumu, kā arī Bērnu folkloras kopu un solistu koncertu un vokālo ansambļu koncertuzveduma - muzikālās pasakas „Jūriņā" biļetes maksās no 1 līdz 3 latiem. Augstākās biļešu cenas – 30 lati – būs atsevišķos sektoros Noslēguma koncertā un skatītāju tribīnēs Gājiena laikā. Biļešu tirdzniecību plānots uzsākt aprīļa sākumā biļešu kasēs un interneta vidē. Vienā pirkuma reizē pircējam uz vienu pasākumu būs iespējams nopirkt līdz 8 biļetēm. Plašāka informācija par biļešu iegādes laiku un kārtību, kā arī tirdzniecības vietām būs pieejama marta vidū.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgu šovasar pieskandinās no 2013. gada 30. jūnija līdz 7. jūlijam. Svētku programmu veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm, tostarp arī Latvijas pilsētās un novados. XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV