Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Diāna Dimza-Dimme atklās gleznu izstādi „Mājas“

EasyGet.lv, 01.03.2013. 15:29

Vecrīgā Agijas Sūnas mākslas galerijā no 4. marta būs skatāma Diānas Dimzas-Dimmes personālizstāde „Mājas“, informē galerijas vadītāja Agija Sūna. 

Izstāde ir par māju kā dzīves vietu, atmiņu krājumu. Dvēseles mājas. Mājas kā patvērums. Mākslinieka mājas … Izstādē varēs redzēt pēdējo gadu darbus, kuru idejas sakņojas mākslinieces uzdotajā jautājumā „kas ir māja man personīgi…“

Diānas Dimzas-Dimmes dzīve izkārtojusies tā, ka mājas viņai ir tepat Rīgas nomalē, darbnīcā pie Viesturdārza, pa laikam arī Holandē, bet pavisam noteikti Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Kopš 2010.gada Diāna ir muzeja izglītības projektu kuratore un viņas darbību raksturo jēdziens „muzejpedagogs“.

Diāna Dimza-Dimme beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu (1992). Regulāri rīkodama personālizstādes, jau pieradinājusi apmeklētājus pārsteigumam un vēlmei meklēt skaidrojumu mākslinieces darbu „autortehnikai“.
Glezno uz „strukturētiem“ audekliem, kā arī izmanto fotogrāfiju, tekstilu, grafiku, lai izstāstītu privātus stāstus, kas veido plašu jūtu kartogrāfiju.

Mākslinieces atpazīstamības zīme ir īpaši sakārtotā pasaule gleznās, kas rada asociācijas par citu dimensiju vai garīgo – neredzamo telpu. Eņģeļu tēli, koki, mājas, kā bērnu zīmējumos, ir valoda, kurā skatītājs spēj izlasīt, kas notiek Diānas dvēselē.

Izstāde „Mājas“ galerijā būs skatāma līdz 20.martam

www.galerijaasuna.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV