Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

No dzejnieka Imanta Ziedoņa atvadīsies 6.martā

EasyGet.lv, 02.03.2013. 15:56

Atvadīšanās no 27. februārī mūžībā aizgājušā tautā iemīļotā latviešu dzejnieka un publicista Imanta Ziedoņa notiks 6. martā Rīgas Domā.
No dzejnieka Imanta Ziedoņa atvadīsies 6.martā

Laikā no pulksten 10 līdz 13 Doma baznīcas durvis būs atvērtas ikvienam, kurš vēlēsies atvadīties no Latvijas dižgara. Dievkalpojumu, kas sāksies pulksten 13, vadīs mācītājs Juris Rubenis.

Kultūras ministrijā izveidota īpaša darba grupa, kas rūpēsies par bēru ceremonijas norisi un ar to saistītajiem jautājumiem, informē ministrijas pārstāve Ieva Līne. Tikmēr Rīgas domē informē, ka bēru dienā pie pašvaldības ēkām izkārs valsts karogu sēru noformējumā. Tautas dzejnieka Imanta Ziedoņa izvadīšanas dienā pie Rīgas pašvaldības ēkām, tajā skaitā pie "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajiem namiem, tiks izkārti valsts karogi sēru noformējumā, šādu rīkojumu atbildīgajām amatpersonām devis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Imants Ziedonis bija viena no retajām Latvijas kultūras personībām, kura jau savas dzīves laikā tika iekļauta kultūras kanonā, tādējādi apliecinot dzejnieka un publicista izcilo un paliekošo literāro devumu Latvijas kultūrā un latviešu tautai.

Foto: Imants Ziedonis. Paublicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV