Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Foto: Tūkstošiem cilvēku atvadās no Imanta Ziedoņa

EasyGet.lv, 06.03.2013. 16:02 | komentāri (2)

Trešdien Rīgas Domā pulcējās visu paaudžu pārstāvji, lai atvadītos un izrādītu cieņu dzejniekam un publicistam Imantam Ziedonim.
Foto: Tūkstošiem cilvēku atvadās no Imanta Ziedoņa

Galerijas:

Gaišu noskaņu baznīcā radīja paša Ziedoņa dzejas lasījumu ieraksti, cilvēku noliktie ziedi, kā arī mūziķu priekšnesumi, kas veltīti tautā iemīļotā dzejnieka piemiņai. Doma baznīcā izskanēja paša Ziedoņa lasījumu ieraksti un Latvijas mūziķu veltītie priekšnesumi dzejnieka piemiņai. Piemiņas ceremonijā muzicēja Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris, Jāzepa Mediņa zēnu koris, dziedātājs Renārs Kaupers, Latvijas Radio koris, koris "Kamēr...", orķestris "Sinfonietta Rīga", Dārziņa vīru koris, koris "Ave Sol", pianists Vestards Šimkus, flautiste Dita Krenberga, dziedātāja Ieva Parša, maestro Raimonds Pauls un "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets.

Dzejnieka veltīto dievkalpojumu vadīja mācītājs Juris Rubenis.

Dzejnieks tiks guldīts zemes klēpī Engures novada Ragaciema kapos, piedaloties tikai tuvākajiem cilvēkiem. Organizatori nogādās dzejniekam veltītos ziedus līdz kapavietai Ragaciemā.

Tautā mīlētais latviešu dzejnieks un publicists Ziedonis mūžībā aizgāja divus mēnešus pirms savas 80 gadu jubilejas 27. februārī.

Imants Ziedonis bija latviešu dzejnieks, publicists, īsās prozas (epifāniju) autors, tulkotājs, scenārists, politiķis. Viņš bija spilgts atmodas laika politiskais darbinieks, kas tika apbalvots ar otrās šķiras Triju zvaigžņu ordeni. Viens no populārākajiem latviešu literāro pasaku autoriem. 

Foto: Atvadīšanās no Imanta Ziedoņa. Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV