Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Vienas dienas laikā iegādātas 44 000 Dziesmu un deju svētku biļetes

Easyget.lv, 07.04.2013. 13:58

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā uz Dziesmu un deju svētkiem (līdz plkst.20.00) ir iegādātas 44 000 biļetes, telefoniski rezervētas 6100 biļetes, kas kopā sastāda 86 % no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā.
Vienas dienas laikā iegādātas 44 000 Dziesmu un deju svētku biļetes

Publiskā tirdzniecībā 6. aprīlī tika nodots 58 000 biļešu uz Dziesmu un deju svētku maskas pasākumiem. Pēc pirmās biļeši pārdošanas dienas tirdzniecībā palikuši 15, 5% biļešu. Interneta veikalā www.bilesuparadize.lv 6.aprīlī tika pārdots 30% no kopējā publiskai tirdzniecībai nodoto biļešu skaita. Šobrīd ir pieejamas biļetes uz Tautas tērpu skati, tautas mūzikas koncertu “Raksti”, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, kokļu ansambļu koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu, informē svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

"Interese par Dziesmu un deju svētku pasākumiem - lielāko Latvijas kultūras dzīves notikumu - ir milzīga. Dziesmu un deju svētku biļešu pieejamības jautājums ir jārisina kultūras infrastruktūras aspektā. Ir ļoti svarīgi, lai līdz 2018.gadam, kad svinēsim Latvijas Republikas 100 gadi un notiks nākamie Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, būtu radīts jauns, mūsdienīgs stadions ar 20 000 sēdvietu ietilpību un paplašināta skatītāju zona Mežaparka estrādē. Nacionālajā attīstības plānā jau ir iekļauta jauna Dziesmu svētku stadiona izveide," akcentē Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

„Mēs kā svētku rīkotāji esam gandarīti par milzīgo iedzīvotāju interesi un motivāciju apmeklēt vasarā gaidāmos svētkus. Pārdotais Dziesmu un deju svētku biļešu skaits ļauj īstenot  mākslinieciski augstvērtīgu svētku programmu, pilnā apjomā atbalstot mākslinieciskās grupas ieceres gan režijas, gan scenogrāfijas risinājumiem. Vienlaikus ieņēmumi dos iespēju organizēt svētku pieejamību plašākam cilvēku lokam. Paralēli tiešraidēm sabiedriskajos medijos mums būs iespēja uzstādīt lielos ekrānus pilsētvidē, piemēram, Doma laukumā un Esplanādē, lai cilvēki var pulcēties un svinēt svētkus kopā,” stāsta Dace Melbārde, Latvijas Nacionālās kultūras centra vadītaja.

Dziesmu un deju svētku programmu kopā veido 62 pasākumi, no kuriem aptuveni puse ir brīvi pieejama un ir bez maksas. Visu svētku nedēļu dažādās Rīgas vietas – Vērmanes dārzā, Esplanādē, Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, Doma laukumā, Berga bazārā, Rīgas skvēros un parkos, notiks kultūras pasākumi un koncerti. Lai varētu sekot līdzi svētku norisēm maksas pasākumos, pilsētvidē tiks uzstādīti lieli ekrāni. Pasākumu pieejamība būs nodrošināta arī sabiedriskajos medijos un internetā.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28). Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV