Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Tirdzniecībā palikuši 11% Dziesmu un deju svētku biļešu

Easyget.lv, 08.04.2013. 17:15 | komentāri (1)

Pēc publiskajā tirdzniecībā aizvadītajā nedēļas nogalē nodotajām biļetēm uz Dziesmu un deju svētkiem šobrīd tirdzniecībā palikuši 11% biļešu.
Tirdzniecībā palikuši 11% Dziesmu un deju svētku biļešu

6. aprīlī publiskajā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 58 000 biļešu, kas ir 70 % no kopējā sēdvietu skaita uz visiem Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Uz Dziesmu un deju svētkiem  ir iegādātas 46367 biļetes, telefoniski rezervētas 5996 biļetes, kas kopā sastāda 89 % no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā, informē svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

32 % no visam biļetēm tika iegādāti interneta veikalā, 10 % - norezerēti telefoniski, pārējās biļetes ir iegādātas biļešu tirdzniecības vietās. 37 % no visām biļetēm, kas tika iegādātas biļešu tirdzniecības vietās, ir nopirktas Rīgā, kur arī veidojās visgarākās rindas. Savukārt, reģionos rindas bija mazākas vai to nebija vispār. Vismazāk bilešu ir nopirkts Smiltenē, Saldū, Kuldīgā, Alūksnē, kur iegāto biļešu skaits neapārsniedz pat 1 % no visām publiskajā tirdzniecībā nonākušajām biļetēm.

“Biļešu pārdošana sistēma darbojās nepārtrautki, nevienā brīdī biļešu tirdzniecība neapstājās. Šogad biļetes tika izpirktas divas reizes ātrāk, nekā 2008.gadā. Domājot par nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem, ir jādiskutē un jāpieņem lēmumi par kultūras infrastruktūru, paplašinot norišu vietu skatītāju skaitu. Šogad biļešu cena bija patiesi demokrātiska – vidējā biļešu cena ir 6,5 Ls,” akcentē Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde

Saskaņā ar Dziesmu svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku no 6. aprīļa publiskajā tirdzniecībā nonāks 70 % no kopējā biļešu skaita. 18 % biļešu atbilstoši noteiktajam procentuālajam nosacījumam prioritāri tiek iepriekš rezervēti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām kā Dziesmu svētku procesa uzturētājām, kā arī latviešu diasporai sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību, 12 % no biļešu skaita saskaņā ar Dziesmu svētku padomes lēmumu atvēlēts ielūgumiem.

“Pēc savas misijas Dziesmu un deju svētki ir pielīdzināji tādiem nozīmīgiem valsts svētkiem kā Latvijas Republikas proklamēšanas diena un Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, līdz ar to mums ir stingra pārliecība, ka Valsts augstākajām amatpersonām, t.sk. Saeimas deputātiem, ir pienākums piedalīties pasākumā, kas ir šo svētku kulminācijas brīdis. Sadarbībā ar Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienību esam aicinājuši amatpersonas, kas saņem ielūgumus izvērtēt iespēju un piedalīties ziedojuma akcijā, rodot iespēju apvienībā esošajām ģimenēm apmeklēt svētku pasākumus”, stāsta Dace Melbārde.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV