Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas jauniešu filmu diena

Easyget.lv, 25.04.2013. 14:35

5. maijā kinoteātrī "Splendid Palace" notiks Eiropas jauniešu filmu diena, kurā bērnu un jauniešu auditorijai bez maksas tiks piedāvātas trīs lieliskas Eiropas filmas.
Pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas jauniešu filmu diena

Skatītājiem būs iespēja kļūt par Eiropas Kino akadēmijas (EKA) jauniešu auditorijas žūrijas dalībniekiem un noteikt uzvarētāju. Visas dienas garumā EKA jauniešu auditorijas žūrija darbosies vienlaikus deviņās Eiropas pilsētās un tās virtuāli savienosies pulksten 21:00, kad katras pilsētas žūrija paziņos savu lēmumu Skype tiešraidē. Latviju šajā virtuālajā ceremonijā pārstāvēs J. Norda filmas „Mammu, es tevi mīlu” galvenie varoņi Kristofers Konovalovs un Matīss Livčāns, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Programmā iekļautas trīs 2012. gada filmas jauniešu auditorijai. "Veikals pašnāvniekiem" ir franču režisora Patrisa Lekonta pirmā animācijas filma, viena no viņa līdz šim zināmākajām filmām ir "Meitene uz tilta" ar Vanesu Paradī galvenajā lomā. Vācu režisora Bernda Zahlinga filma "Kājām gaisā" ir balstīta viņa ģimenes konsultanta darba pieredzē un stāsta par jauniešu attiecībām ar vienaudžiem un pieaugušajiem. Savukārt holandiešu režisora Vinsenta Bala piedzīvojumu filmā "Zigzag puika" vienu no galvenajām varonēm atveido slavenā aktrise Izabella Roselni.

Pēc katras filmas noskatīšanās skatītāji būs aicināti iesaistīties diskusijā un pēc tās - piedalīties balsojumā un noteikt uzvarētāju. Diskusiju vadīs mūziķis un TV3 raidījuma Kinomānija vadītājs Kaspars Zlidnis.

Jauniešu filmu diena vienlaikus notiks Rīgā, Kopenhāgenā (Dānija), Erfurtē (Vācija), Izolā (Slovēnija), Londonā (Lielbritānija), Sofijā (Bulgārija), Turīnā (Itālija), Valletā (Malta) un Vroclavā (Polija).

Pasākumu Latvijā organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Eiropas Kino akadēmiju, nodibinājumu Rīga 2014 un SIA Rīgas Nami. Eiropas jauniešu filmu diena iezīmē sadarbību ar Eiropas Kino akadēmiju, gatavojoties balvas pasniegšanas ceremonijai Rīgā, 2014.gada decembrī.

Foto: Kadrs no filmas "Zigzag puika". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV