Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Rīgas pilsētvidē atklātas Dziesmu un deju svētku “dzīvās” infografikas

Easyget.lv, 26.04.2013. 17:00

Rīgas pilsētvidē ir uzstādītas Dziesmu un deju svētku “dzīvās” infografikas, kuras ļauj izzināt, izmēģināt, atklāt pārsteidzošus faktus un izjūtas par Dziesmu un deju svētku kustības fenomenu.
Rīgas pilsētvidē atklātas Dziesmu un deju svētku “dzīvās” infografikas

Jau šobrīd ir izmēģināma “dzīvā” inforgrafika Rīgas Centrālajā stacijā un Rātslaukumā, bet no 29. aprīļa sāks darboties infografika kinoteātra "Kino Citadele" telpās, informē svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Rīgas Centrālās stacijas 4. peronā atrodas Latvijas dzelzceļa infografika. Ir aprēķināts, ka kilometri, ko izveidotu svētku dalībnieki, nostājoties sauciena attālumā, ir līdzvērtīgi kopējam sliežu garumam Latvijā - 1886 km. Uz 4. perona novietoti Dziesmu un deju svētku vizualitātē rotāti stabi. Katra staba galā ir sarkana, mirguļojoša signāluguns, kas ļauj pamanīt nākamo stabu, kas 60 metru attālumā uz tā paša perona. Ikviens interesents ir aicināts pārbaudīt sauciena attālumu.

Lattelecom “dzīvā” infografika atrodas Rātslaukumā: ja katra Noslēguma koncerta dalībnieka izdziedātos vārdus saskaitītu kopā, ar tiem varētu aizpildīt 12 dainu skapjus. Sešu posmu īpašas formas siena veido 12 dainu skapjus. Katrā no posmiem iestrādātas kopā 40 audio kontaktligzdas, kurām pievienojot audioaustiņas, iespējams klausīties kādu no XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta skaņdarbiem (katrā no kontakligzdām tiek atskaņota viena dziesma, kas atzīmēta arī blakus savienojuma vietai). Ikviens, paņemot līdzi savas audioaustiņas, ir aicināts iepazīties ar Noslēguma koncerta repertuāru!

29.aprīlī kinoteātrī "Kino Citadele" tiks atvērta bankas Citadele infografika: svētku nedēļas laikā izskanējušo 15520469000 aplausu skaits ir vienāds ar Latvijas iekšzemes kopproduktu (IKP) izteiktu latos. Kinoteātra telpās tiks novietots liels aplis, kuru aptvers četras kinozāles skandas. Iestājoties šajā aplī, atskanēs Dziesmu svētku dalībnieku aplausi ikvienam no mums, jo katrs Latvijas iedzīvotājs veido valsts IKP.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV