Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Atklāta izstāde "Imants Ziedonis un viņa literārais mantojums"

Easyget.lv, 08.05.2013. 09:46

Latvijas Universitātes Bibliotēkas Humanitāro zinātņu bibliotēkā, Visvalža ielā 4a, līdz 31. maijam apskatāma izstāde „Imants Ziedonis un viņa literārais mantojums”.

Izstāde veidota starptautiskās zinātniskās konferences "Imants Ziedonis. Piederības meklējumi, brīvības treniņš " ietvaros, kas veltīta Imanta Ziedoņa 80. dzimšanas dienai. Konferenci rīko Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju Valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte” projekta „Identitātes estētika” ietvarā, konference notiek 8. un 9. maijā Rīgas Latviešu biedrības namā.

Imants Ziedonis ir viena no visievērojamākajām personībām un visspilgtākajām radošajām individualitātēm 20. gadsimta latviešu literatūrā un kultūrā. Dzejnieks J. Peters ir teicis: „Ne tik daudz konkrēta tautas likteņa dziedāšana vai apraudāšana, cik likteņkvalitātes interesē Ziedoni. Viņa dzejnieka dievadotība tiek saliedēta ar prāta atziņām tik augstā pakāpē, kādu ne katrudien varam vērot mūsu rakstniecībā.”

Izstādes ”Imants Ziedonis un viņa literārais mantojums” apmeklētāji varēs iepazīties ar I. Ziedoņa devumu latviešu literatūrā. Izstādē ir aplūkojami I. Ziedoņa dzejas un prozas darbi un to tulkojumi. Apmeklētāji varēs iepazīt arī I. Ziedoņa tulkojumus, izstādē ir iekļauti I. Ziedoņa sastādītie darbi un citu autoru darbu krājumi un izlases ar I. Ziedoņa ievadvārdiem. Izstāde veidota no LU Bibliotēkas, LU Akadēmiskās bibliotēkas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumiem.

Laipni aicinām visus interesentus maijā – dzejnieka Imanta Ziedoņa piemiņas mēnesī – iepazīt vai vēlreiz pārlapot viņa grāmatu lappuses, arvien no jauna atklājot viņa personības unikalitāti un literārā mantojuma aktualitāti un nozīmību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV