Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Otro reizi notiks pilsētas festivāls Miera ielas Vasarsvētki

Easyget.lv, 10.05.2013. 11:20 | komentāri (3)

18. maijā Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Rīgas pilsētas Dzemdību namam gaidāma vērienīga kultūras un izklaides programma visas dienas garumā
Otro reizi notiks pilsētas festivāls Miera ielas Vasarsvētki

Radošais kvartāls „Miera ielas Republika” aicina Vasarsvētkiem Miera ielā 18. maijā no plkst. 11.00 līdz 23.00 Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Rīgas pilsētas Dzemdību namam, informē Miera ielas Vasarsvētku organizatoru pārstāve Līga Pete. Pilsētas festivāls „Miera ielas Vasarsvētki” notiks jau otro reizi, aicinot piedalīties gan tuvējo apkaimju iedzīvotājus, gan ikvienu pilsētas viesi. Svētku rīkotāji sola vērienīgu kultūras un izklaides programmu, kas piepildīs ielu ar radošu un pozitīvu gaisotni visas dienas garumā un iesildīs tuvojošos Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.

Teātra mīļotājus priecēs izrādes uz brīvdabas skatuves, kur uzstāsies improvizācijas teātri „Hamlets” un „Improvide”, etīžu teātris „Nerten”, kā arī „Dramaturgu teātra” trupa. Vakara noslēgumā skatītājiem tiks piedāvāta dzejas performance „Vārda vibrācija” ar dzejnieku un mūziķu piedalīšanos. Kino cienītāji varēs baudīt Latvijā tapušo filmu programmu, par ko parūpēsies starptautiskais īsfilmu festivāls “2Annas”, studijas “AVE”, “Urga” un “Atomart”.

Savukārt par muzikālām izklaidēm uz brīvdabas skatuves gādās dažādu žanru izpildītāji - Vētras saites, Manta, Jakob Noiman Festival Band, Marta Migla, Čipsis un Dullais, Baložu pilni pagalmi, Inokentijs Mārpls, Deskalighters, Andis Grīva, Jāņa Ruņģa Klātbūtne.

Vizuālo mākslu un dizainu popularizēs uz Miera ielas esošie veikaliņi un mākslinieku darbnīcas. Svētkos viesosies arī Latvijas Mākslas akadēmijas studenti ar glezniecības plenēru ielas garumā. Būs apskatāmas tēlnieces Andas Poikānes skulptūras, LMA studentu stikla mākslas darbi u.c.

Aktīvās atpūtas cienītājus gaidīs RīgasVelo Fixed MINI RACE šķēršļu velotrase, kā arī „Piens Velo” treks. Pasākuma laikā darbosies arī Rīgas Veloservisa mazais velo traumpunkts, savukārt CSDD pagalmā notiks velosipēdu reģistrācija un citas ar velo saistītas aktivitātes.

Īpaša programma paredzēta mazajiem svētku apmeklētājiem. Būs skatāmas divas leļļu teātra izrādes - „Kas zaķīti pasargās?” profesionālo skatuves mākslinieku apvienības „KILI-KILI” izpildījumā un izrāde „Brīnumskapis” leļlu teātra aktieru Daumanta Švampes un Lienītes Osipovas izpildījumā. Notiks izdevniecības „Liels un mazs” dzejas bilžu grāmatu sērijas „BIKIBUKS” jaunākā komplekta prezentācija. Bērnus gaidīs arī „Laimas” šokolādes tāfelīšu saiņošanas un noformēšanas darbnīca, nozīmīšu veidošanas darbnīca, palmu lapu trauku perkusiju instrumentu meistardarbnīca kafejnīcā „Taka”, stikla mozaīku gatavošana stikla mākslinieces Martas Ģibietes vadībā, Ievas Grases ģipša gleznu darbnīca, papīra izgatavošanas darbnīca „Cronquist” un daudzas citas radošas aktivitātes.

Svētku laikā darbosies arī eko tirdziņš, kurā varēs iegādāties bioloģisko zemnieku saimniecību produktus un iepazīties ar tiešās tirdzniecības kustību, kā arī vērtīgo lietu tirdziņš, kurā piedalīsies gan retro lietu tirgotāji, gan dizaineri.

Miera ielas Vasarsvētki ir kļuvuši par jaunu tradīciju Miera ielā, kur valda rosīga atmosfēra un vienlaikus arī miers, kas rodas, nogriežoties no galvenajām ielām un to burzmas. Šobrīd visā Miera ielas garumā uzplaukst radošs kvartāls, ko veido kafejnīcas, veikaliņi un citas radošas iniciatīvas.

Pasākums norit ar Rīgas domes, Valsts Kultūrkapitāla fonda un nodibinājuma Rīga 2014 atbalstu.

Plašāka informācija www.mieriela.lv vai https://www.facebook.com/Mieriela .

Foto: Miera ielas Vasarsvētki. Foto (c) Ģirts Raģelis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV