Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Rīgas Cirks noslēdz 124. sezonu

Easyget.lv, 15.05.2013. 14:33

16., 18. un 19.maijā skatāmas Rīgas Cirka 124.sezonas noslēdzošās programmas “Planēta Cirks” pēdējās izrādes.
Rīgas Cirks noslēdz 124. sezonu

Programma skatītājus pārsteidza ar īstu maģijas un ilūzijas šovu ar eksotiskiem dzīvniekiem, pasaules slavenās iluzionistes Evas Julias Christiie izpildījumā. Pavisam tuvu ļāva apskatīt lielo plēsēju melno grifu, dažādu sugu pūces un ūpjus, fazānus, mājas vistiņas un citus putnus. Aizrautīgais jātnieks rādīja pārsteidzošus trikus zirga mugurā, savukārt akrobāti demonstrēja sarežģītus pārlidojumus, salto, palēcienus un kūleņus gaisā un uz zemes. Elegantu priekšnesumu augstu virs zemes izpildīja gaisa vingrotāja kubā, bet programmas klauns smīdināja mazos izrādes skatītājus.

„Rīgas Cirka 124.sezona bija daudzveidīga un krāsaina. Cirka skatītājiem centāmies rādīt dažādus, aizraujošus cirka priekšnesumus gan mākslinieku, gan cirka dzīvnieku izpildījumā. Manēžā uzstājās gan akrobāti, gan gaisa vingrotāji, klauni un žonglieri. Rādījām arī ziloņus, kuri pat devās pastaigā pa Rīgas ielām, lielos plēsīgos kaķus: lauvas, leopardus, pumas un melno panteru, arī lāčus un suņus,” stāsta Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Visas sezonas garumā Rīgas Cirks, sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu un Samāriešu fondu simtiem Latvijas mazturīgajām ģimenēm, bērnu namu audzēkņiem, bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām un veco ļaužu pansionātu iemītniekiem, ir devis iespēju apmeklēt cirka izrādes bez maksas, tādējādi darot cirka mākslu pieejamu arī šīm sabiedrības daļām. Atsaucoties uz uzaicinājumiem, Latvijas cirka mākslinieki un Rīgas Cirka studijas audzēkņi piedalījās daudzos labdarības pasākumos visā Latvijā.

“Arī šajā vasarā Rīgas Cirka skatītājiem dosim iespēju otrdienu, ceturtdienu vakaros un sestdienu rītos baudīt cirka mākslu. Jau no 6.jūnija sāksim rādīt vasaras projektu, cirka izrādi “Vasaras revija. Cirks un Maģija”. Tuvākajā laikā informācija par šo programmu būs pieejama cirka mājas lapā www.cirks.lv ,” turpina Lolita Lipinska.

Programmas “Planēta Cirks” pēdējās izrādes skatāmas 16.maijā plkst. 18:30, 18.maijā plkst. 13:00 un 16:00, un 19.maijā plkst. 13:00. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV